Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Handreiking bezoldiging leden interne toezichthouder zorg en welzijn nu beschikbaar

In deze handreiking worden een aantal suggesties gedaan om de interne toezichthouder van zorg- en welzijnsinstellingen op weg te helpen bij het vaststellen van de bezoldiging voor de eigen leden.

NVTZ ondertekent de Green Deal Duurzame Zorg

Op 20 maart 2023 heeft het bestuur de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ ondertekend. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en niet voor niets het jaarthema van 2023.

Programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en welzijn (TAZ) gepubliceerd.

Vers bloed in rvt – Artikel Zorgvisie

Afgelopen maandag ging onze voorzitter Aad Koster in gesprek met Zorgvisie over traineeship in een raad van toezicht/raad van commissarissen….

De rol van de toezichthouder in tijden van netwerkvorming

Heerlen – De toekomstbestendigheid van de zorg vormt voor alle spelers in de zorg een steeds nijpender opgave. Integrale benadering…

Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen.

‘Sta open voor dromen van ouderen’

Dromen over nieuwe woonvormen voor ouderen, zoals het pamflet Rebellie in participatie beschrijft, vraagt om een open houding van toezichthouders van woningcorporaties, zorg- en welzijnsorganisaties.

Interviews over ervaringen van toezichthouders met ervaringsdeskundigheid

Mensen goede ideeën aan de hand doen, leren, inspireren, kennis delen.

RVS-essay over hoe mensbeelden (ongemerkt) beleidskeuzes beïnvloeden

Het gaat niet om goede of foute mensbeelden, maar om wat mensbeelden doen.

Ledenfestival – Zorg voor goed werk  

Op 18 november heeft het NVTZ-ledenfestival ’zorg voor goed werk’ plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van de arbeidsmarktproblematiek. Drie sprekers hebben de aanwezigen hun…