Vers bloed in rvt – Artikel Zorgvisie

Afgelopen maandag ging onze voorzitter Aad Koster in gesprek met Zorgvisie over traineeship in een raad van toezicht/raad van commissarissen.

– De NVTZ schat dat slechts 20 procent van de raden van toezicht (rvt’s) met een jonge toezichthouder of trainee werkt. ‘Rvt’s moeten niet alleen uit witte mannen van mijn leeftijd bestaan’, aldus voorzitter Aad Koster. Daarom werkt de vereniging aan een opleidingscampagne voor meer jonge toezichthouders.-

-Zelf heeft Koster als toezichthouder meerdere malen met een trainee van begin dertig gewerkt. In die periode kunnen ook ervaren leden veel leren van de nieuwkomer. ‘Zo kwam onze eerste trainee met een nuttig reflectieverslag over onze overlegvorm, gespreksthema’s en wijze van acteren.’ De trainee zelf leert op zijn beurt van de ervaren toezichthouders.-

Lees hier het hele artikel.

Heeft u zelf interesse in een traineeship of heeft u plek voor een trainee ? Leuk! Neem gerust contact op via bureau@www.nvtz.nl.

Nb. Het interview is achter de inlog, tevens te benaderen met een proefabonnement op Zorgvisie.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.