Kennisbank

Filters:
Filters:

Advies paritaire commissie

Bestuurlijke Horizon 2030 Adviesrapport paritaire commissie A4Downloaden
Externe Publicaties

Wachttijden ggz blijven hoog

De wachttijden en het aantal wachtplekken in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) blijven onverminderd hoog. De wachttijd op een aanmeldgesprek is vaak te hoog, maar als iemand eenmaal is aangemeld wordt diegene vaak wél op tijd geholpen met een behandeling.
Externe Publicaties

Marcel van Woensel: ‘Word niet de enkel glas-organisatie van de toekomst’

Bestuurders die nu niet investeren in duurzaamheid, krijgen de rekening over een aantal jaar gestapeld, versneld en onverwacht op hun bordje. Dat stelt oud-bestuurder en toezichthouder Marcel van Woensel.
Externe Publicaties

Problemen accountant met controle WNT nog niet opgelost

Kan de zorginstelling nog wel een goedkeurende accountantsverklaring over 2023 verwachten? N.B. Dit artikel is relevant voor zorginstellingen die onderdeel…
Updates

Oplegger toelichting wijzigingen modelarbeidsovereenkomst 2024

Oplegger Toelichting wijzigingen modelarbeidsovereenkomst 2024Downloaden
Modeldocumenten

Toelichting model arbeidsovereenkomst 2024

Toelichting model arbeidsovereenkomst 2024Downloaden
Modeldocumenten

Modelarbeidsovereenkomst voor bestuurders 2024

Modelarbeidsovereenkomst-voor-bestuurders NVZD NVTZ 2024Downloaden
Modeldocumenten

Terugblik NVTZ matinee

Op maandag 11 maart 2024 organiseerde de NVTZ voor haar leden en ereleden een informatieve cabaretvoorstelling ‘Overvloed’ over duurzaamheid. Samen met wetenschapper Sjoerd Groeskamp (fysisch oceanograaf) en Patrick Nederkoorn (cabaretier) geven zij de urgentie om te verduurzamen aan en wat de gevolgen van klimaatverandering zijn.
Artikelen

Duurzaamheid verdient een hoge plek op de prioriteringsagenda bestuur

De rol die toezichthouders vervulden, was met name gericht op de financiën. Deze rol is in de loop van decennia veranderd. Het onder de aandacht brengen van maatschappelijke vraagstukken binnen de organisatie is daar een voorbeeld van. Duurzaamheid is één van deze vraagstukken.
Blog

Leiderschap moet een ecosysteem van verantwoordelijkheid faciliteren

Marius Buiting heeft ‘de’ politiek vaarwel gezegd, om zich te kunnen wijden aan ‘het’ politieke. Met deze woorden bedankte hij voor het lidmaatschap van het CDA, welke partij hij ooit vertegenwoordigde in de Provincie Utrecht. Wat gaat er toch mis in ‘de’ politiek en ‘het’ CDA?
Externe Publicaties