Kennisbank

Filters:
Filters:

Toepassing vrijwilligersvergoeding toezichthouders

Op de voorwaarden en aandachtspunten bij toepassing van deze ‘vrijwilligersvergoeding’ of vergoeding ingevolge de fiscale ‘vrijwilligersregeling’ gaan we hierna in.
Blog

Handreiking Toezichtvisie

Deze handreiking omvat vijf kern- en ondersteunende vragen. Het beantwoorden van deze vragen kan helpen bij het onder woorden brengen van de toezichtvisie.
Handreikingen
NVTZ Publicaties

Online branchebijeenkomst Ouderenzorg

Op donderdag 3 augustus 2023 organiseerde de NVTZ onder leiding van brancheambassadeur ouderenzorg, Victor van Dijk, een online bijeenkomst met als thema ‘Een houdbare samenleving 2040’.
Artikelen
Externe Publicaties

Interview met Nyncke Bouma

Nyncke Bouma is toezichthouder bij verschillende zorgorganisaties en een woningbouwcorporatie. Daarvoor heeft ze ook bestuurlijke functies in de zorg gehad. In beide functies ervaart ze hoe belangrijk het ervaringsdeskundige perspectief is voor goed toezicht en bestuur. Ze is razend enthousiast over thematische radenbijeenkomsten en vertelt daarover in dit interview.
NVTZ Specials

Toezichthouden is een vak… dat leuk is om te leren!

De NVTZ krijgt regelmatig vragen over wat een intern toezichthouder in de praktijk doet. Daar vertellen wij u graag meer…
Artikelen
NVTZ Specials

Toelichting modelstatuten BV-DGA 2023

Toelichting modelstatuten BV-DGA 2023
Modeldocumenten

Modelstatuten BV-DGA NVTZ 2023

Modelstatuten BV-DGA NVTZ 2023Downloaden
Modeldocumenten

Interview met Jan Willem Bedeaux

Jan Willem Bedeaux is bestuurder van RIBW Overijssel en toezichthouder bij Jeugdbescherming Overijssel en de VVT-instellingen van de DrieGasthuizenGroep.
NVTZ Specials

Kennisgroepstandpunten en de Belastingdienst

Over dit onderwerp zijn per eind maart 2023 door de Belastingdienst twee standpunten gepubliceerd. In deze zogeheten ‘kennisgroepstandpunten’, geeft de Belastingdienst nadere uitdrukking aan en duiding over de wijze waarop naar zijn mening uitleg moet worden gegeven aan de bestaande wet- en regelgeving.
Blog

Dertig jaar NVTZ, benut diversiteit en omarm verschillen

De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. In de afgelopen decennia…
Artikelen