NVTZ ondertekent de Green Deal Duurzame Zorg

Bestuur NVTZ
Staand v.l.n.r. Petri Ykema, Hanneke Ester, Cor Calis, Thea Heeren, Gerard Boekhoff, zittend v.l.n.r. Pink van Veen en Aad Koster

Op 20 maart 2023 heeft het bestuur de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ ondertekend. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en niet voor niets het jaarthema van 2023. In het bijzijn van het hele bestuur hebben Aad Koster (voorzitter) en Pink van Veen (bestuurslid met duurzaamheid in de portefeuille) hun handtekening onder de bijlage gezet.. Daarmee committeert NVTZ zich om de doelstellingen van deze Green Deal te verwezenlijken. Concreet zijn deze doelstellingen voor de NVTZ uitgewerkt in een zogenaamde ‘pledge’ oftewel ‘plechtige belofte’ met daarin de specifieke acties die we dit jaar met betrekking tot duurzaamheid richting onze leden en voor onszelf als organisatie oppakken.

NR Governance schreef een artikel over de Green Deal duurzame zorg en gaf aandacht aan onze ‘Pledge’.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.