Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.

Zonder zorgprofessionals geen zorg. Laten we zuinig met elkaar omgaan!

Vandaag hebben tienduizenden zorgmedewerkers twee minuten hun werk neergelegd uit protest tegen geweld tegen medewerkers uit de zorg.

Nieuwe editie van de InnovatietripNL voor Toezichthouders

Wegens het succes van de vorige edities vindt er op donderdag 12 en vrijdag 13 september 2024 een nieuwe editie plaats van de ‘InnovatietripNL voor Toezichthouders’. Gaat u met ons mee op deze unieke innovatietrip?

De NVZD en NVTZ staan voor vitale zorgbestuurders – onderzoek de vitaliteit van uw bestuurder

De bestuurder draagt een grote verantwoordelijkheid. Energie en veerkracht zijn van cruciaal belang om goed bestuur en leiderschap te waarborgen.

Zorgcongres: Van visie naar uitvoering!

Blinkt uw bestuurder(s) uit in het verder brengen van duurzaamheidsinitiatieven en verdient deze een podium? Nomineer hem/haar dan uiterlijk 25 april voor de Jeroen Meijerink Award 2024!

Handreiking bezoldiging leden interne toezichthouder zorg en welzijn nu beschikbaar

In deze handreiking worden een aantal suggesties gedaan om de interne toezichthouder van zorg- en welzijnsinstellingen op weg te helpen bij het vaststellen van de bezoldiging voor de eigen leden.

Voorbeeld van passende zorg

Een voorbeeld waarbij passende zorg in de vorm van zelfzorg met behulp van een getrainde mantelzorger is toegepast.

Voorzitters NVTZ en NVZD roepen op tot gezamenlijke moed

Vandaag verscheen het artikel in Zorgvisie waarin Aad Koster, voorzitter van de NVTZ en Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de NVZD oproepen tot moedige bestuurders en toezichthouders.