Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Vacature bureau: Beleidsmedewerker

Wij zoeken een beleidsmedewerker (32u) ! Als beleidsmedewerker bij de NVTZ is geen dag hetzelfde. Het ene moment doe je…

Jaarlijkse bestuursdagen in Tilburg

Op 23 en 24 augustus 2023 werden de jaarlijkse bestuursdagen in Tilburg doorgebracht. Tijdens deze dagen heeft het bestuur een…

Gevraagd: ervaringsplekken in de raad van toezicht vanaf medio oktober 2023

Heeft u binnen uw organisatie behoefte aan een frisse blik, aan een nieuw perspectief? En wilt u tegelijkertijd bijdragen aan een hoogwaardige diversiteit in uw raad van toezicht?

Eendaagse over “Toezien vanuit ervaringsdeskundig perspectief”

Doel van deze eendaagse is een waaier van mogelijkheden en ervaringen te delen. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid voor het onderlinge gesprek van de deelnemers die ieder natuurlijk hun eigen ervaringen of opvattingen meebrengen. We zullen ook stilstaan bij misverstanden of vooroordelen op dit onderwerp.

Podcasttip #4

Deze podcast van het NRC gaat over eindeloze wachtlijsten en oververmoeide artsen. Regelmatig kan er niet aan de zorgvraag voldaan worden, de zogenaamde zorginfarct.

Brief naar bewindslieden: grote zorgen over huidige vraagstukken in onze sector

NVTZ-bestuursvoorzitter Aad Koster heeft in een brief aan het demissionaire ministerie van VWS, namens de leden van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg & Welzijn, grote zorgen geuit over de huidige vraagstukken in de zorgsector. Naast de stapeling van effecten worden in deze brief een aantal aanvullende bedreigingen geconstateerd en geven we tenslotte enige zaken ter overweging mee aan demissionair Minister Kuipers, Minister Helder en Staatssecretaris van Ooijen.

Algemene ledenvergadering 15 juni 2023

In het prachtige Paushuize in Utrecht, hielden we ook dit jaar onze Algemene ledenvergadering (ALV). Aan de ALV hebben we…

Podcasttip #3

Deze podcast van het NRC gaat over eindeloze wachtlijsten en oververmoeide artsen. Regelmatig kan er niet aan de zorgvraag voldaan worden, de zogenaamde zorginfarct.

Opleidingsaanbod NVTZ Academie najaar 2023 beschikbaar!

Wilt u dit najaar een opleiding volgen bij de NVTZ Academie, om u te blijven professionaliseren in uw rol als toezichthouder? Ons najaarsprogramma is nu beschikbaar! U vindt hem in de bijlage van deze mail.

Nieuw boek over toezien op samenwerken in zorg en welzijn

In de recent gesloten zorgakkoorden worden partijen opgeroepen meer samen te werken. De afspraken staan beschreven, maar het ‘hoe’ blijft open voor invulling en geeft ruimte voor pluriformiteit.