Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Ridders & Schurken: toezicht op ethisch ondernemen in de zorg

Het whitepaper ‘toezicht op ethisch ondernemen in de zorg’ is net door een speciale werkgroep van de NVTZ uitgebracht. Hierin heeft de werkgroep zich gebogen over de vraag hoe de raad van toezicht ethisch verantwoord ondernemerschap kan bewaken in de zorg- of welzijnsinstelling waar hij toezicht houdt.

Nieuw aanbod in samenwerking met Governance Academy

De NVTZ Academie is een samenwerking aangegaan met de Governance Academy. Er zijn drie nieuwe programma’s beschikbaar gesteld waar u als lid van de NVTZ Academie aan kunt deelnemen.

NVTZ steunt petitie LOC

De ouderenzorg loopt vast. Het systeem en de huidige organisatievormen werken niet voldoende om aan de sterk toenemende zorgvraag te kunnen voldoen. Als NVTZ onderschrijven we dat ook en steunen we de LOC petitie om zorg voor en met de samenleving in te richten.

Nieuwe blended opleiding ‘De toezichthouder als hoeder van de dialoog’

Een ‘goede’ toezichthouder is in staat om flexibel te schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, zowel met de bestuurder als met collega’s.

NIEUW Toezichthouden op sociale veiligheid

In het kader van de toenemende aandacht voor grensoverschrijdend gedrag binnen organisaties, biedt een nieuwe eendaagse opleiding ‘Toezichthouden op Sociale Veiligheid’ essentiële kennis en handvatten aan commissarissen en toezichthouders.

De laatste acties van 2023 met vooruitblik naar 2024

Verslag van de bestuursvergadering die plaatsvond op 18 december 2023

Interview erelid Theo Schraven

Bekijk het interview met Theo Schraven

Officieel ondertekenmoment Samen werken aan duurzame zorg 3.0

Op vrijdag 17 november was het feestelijke ondertekenmoment van de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg 3.0 op het…

Tweedaagse NVTZ Lustrumfestival ‘Met het oog op de toekomst’

Op het tweedaagse NVTZ Lustrumfestival ‘Met het oog op de toekomst’ op woensdag 29 en donderdag 30 november, vierden we…

WNT-uitvoeringsregeling 2024 bekend

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) heeft afgelopen oktober de WNT-uitvoeringsregeling voor 2024 vastgesteld (zie topinkomens.nl). NVTZ adviesregeling Eind…