Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Vers bloed in rvt – Artikel Zorgvisie

Afgelopen maandag ging onze voorzitter Aad Koster in gesprek met Zorgvisie over traineeship in een raad van toezicht/raad van commissarissen….

Toezicht houden vanuit het gedachtegoed persoonsgerichte zorg

De relatie aangaan, je voelsprieten uitsteken: raden van toezicht moeten mee in de verandering die het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg heeft ingezet….

Themadialoog op maat “Een goed gesprek over toezicht” uw RvT en RvB

Steeds meer toezichthouders stellen zich de vraag waar zij op toezien nu de waardecreatie steeds vaker plaatsvindt buiten de grens van de eigen organisatie.

Interviews over ervaringen van toezichthouders met ervaringsdeskundigheid

Mensen goede ideeën aan de hand doen, leren, inspireren, kennis delen.

Beter (in)zicht kwaliteit van zorg raden van toezicht

Het is voor raden van toezicht (rvt’s) vanzelfsprekend de financiële verantwoording gestructureerd te bespreken en hierbij een onafhankelijk professionele reflectie te…

Opname webinar doorontwikkeling horizontaal toezicht door de belastingdienst

Op 17 januari heeft er een webinar plaatsgevonden over de doorontwikkeling van horizontaal toezicht door de belastingdienst.

Verdediging proefschrift Henk den Uijl “Practical Wisdom in Governance”

De plechtigheid zal bestaan uit een korte introductie door Henk den Uijl over zijn proefschrift en de publieke verdediging van zijn proefschrift ten overstaan van een hooggeleerde commissie.

Ledenfestival – Zorg voor goed werk  

Op 18 november heeft het NVTZ-ledenfestival ’zorg voor goed werk’ plaatsgevonden. Deze dag stond in het teken van de arbeidsmarktproblematiek. Drie sprekers hebben de aanwezigen hun…

Strategische Alliantie? RvT, bezint eer ge begint

Strategische allianties zijn waardevol voor de hulp aan cliënten, maar leiden tot behoorlijke uitdagingen op gebied van governance als gekozen wordt voor een samenwerking in een rechtspersoon.

Eerste Branchebijeenkomst gehandicaptenzorg zeer gewaardeerd

De eerste branche bijeenkomst gehandicaptenzorg op 15 juni jl. bood aan bijna 50 toezichthouders een platform om met elkaar van gedachten te wisselen over de rol van de rvt bij het Kwaliteitssysteem Gehandicaptenzorg. De bijeenkomst werd door de aanwezigen zeer gewaardeerd en als goed beoordeeld.