Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Voorbeeld van passende zorg

Een voorbeeld waarbij passende zorg in de vorm van zelfzorg met behulp van een getrainde mantelzorger is toegepast.

Branchebijeenkomst Jeugdzorg

Al 50 jaar duurt het ‘boomerangbeleid’ voor de jeugdhulp en het passend onderwijs. Dat is de conclusie uit het promotieonderzoek van Sharon Stellaard.

Professionaliseringsprogramma Wtza

De NVTZ heeft, samen met de NVTZ Academie, het ‘Professionaliseringsprogramma Meerwaarde van de Raad van Toezicht‘ ontwikkeld

Reactie NVTZ op beleidsreactie Goed bestuur in de zorg

NVTZ heeft de minister van Langdurige Zorg en Sport van VWS schriftelijk een beleidsreactie Goed bestuur in de zorg toegestuurd.

Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM)

Lange wachtlijsten in de ggz vereisen een andere aanpak. Sommige mentale klachten kunnen door laagdrempelige hulp in de gemeenschap mensen helpen weerbaarder te maken door vaardigheden aan te leren.

Gids ‘De rol van de raad van toezicht in zorg voor goed werk’ gepubliceerd

Wat betekenen veranderende dynamieken in werk voor de rol van de raad van toezicht? Die vraag staat centraal in de gids ‘De rol van de raad van toezicht in zorg voor goed werk’

Week van radicale vernieuwing 7-11 november

In november 2022 organiseert LOC weer een nieuwe landelijke inspiratieweek.

Prijsstijgingen hebben merkbaar effect op ziekenhuizen

Door de sterke inflatie die zich sinds eind 2021 heeft ontwikkeld merken ook ziekenhuizen dat de omzet onder druk komt te staan.

In ouderenzorg stapelen de zorgen zich op, ondanks positieve financiële cijfers

De ouderenzorg heeft de coronastorm financieel gezien redelijk goed doorstaan. Ook in het tweede jaar van de Covid-pandemie steeg de…

Programma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten om ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen.