Professionaliseringsprogramma Wtza

Per 1 januari 2022 is de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking getreden. Onderdeel van deze nieuwe wet is dat het intern toezicht, bestaande uit drie personen, voor een grotere groep zorgaanbieders verplicht wordt. De NVTZ heeft, samen met de NVTZ Academie, speciaal voor deze groep zorgaanbieders het ‘Professionaliseringsprogramma Meerwaarde van de Raad van Toezicht‘ ontwikkeld. Een uitgebreide E-learning, bestaande uit verschillende modules, online en live bijeenkomsten, die de zorgaanbieders samen met haar (aankomende) intern toezichthouders een goede basis geven om samen het intern toezicht verder op te zetten. Op deze pagina vertellen we u graag meer over dit unieke programma.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.