Kennisbank

Filters:
Filters:

Interview met Nyncke Bouma

Nyncke Bouma is toezichthouder bij verschillende zorgorganisaties en een woningbouwcorporatie. Daarvoor heeft ze ook bestuurlijke functies in de zorg gehad. In beide functies ervaart ze hoe belangrijk het ervaringsdeskundige perspectief is voor goed toezicht en bestuur. Ze is razend enthousiast over thematische radenbijeenkomsten en vertelt daarover in dit interview.
NVTZ Specials

Interview met Jan Willem Bedeaux

Jan Willem Bedeaux is bestuurder van RIBW Overijssel en toezichthouder bij Jeugdbescherming Overijssel en de VVT-instellingen van de DrieGasthuizenGroep.
NVTZ Specials

Interview met JP van den Bent Stichting

Hoe krijg je als raad enerzijds te zien hoe het mensen bij de organisatie vergaat en anderzijds hoe houd je toezicht op het grotere geheel?
NVTZ Specials

Interview met Audrey van Schaik en
Nico de Louw, leden RvT Arkin

Met ervaringsdeskundigheid toezicht houden op merkbare kwaliteit
NVTZ Specials

Marcel van Nattem: Ervaringskennis: misschien nog wel belangrijker dan ervaringsdeskundigheid!

De eerste tijd was het wennen, een zoektocht naar mijn rol en meerwaarde. Gelukkig had ik al ruime bestuurlijke ervaring in mijn werk, maar ik was nog niet betrokken geweest bij een organisatie met de omvang van Iriszorg
NVTZ Specials

Sandra Mulder, een meervoudig ervaringsdeskundige toezichthouder

Sandra Mulder was anesthesioloog van beroep en is lid van verschillende Raden van Toezicht in de zorg: Gelre ziekenhuizen, de Sint Maartenskliniek en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.
NVTZ Specials

Interview met Marian Tankink over toezicht houden met de zorgvrager op het netvlies

Marian Tankink – in het dagelijks leven werkzaam als onder andere cultureel antropologe en consultant voor internationale hulpverleningsorganisaties en de VN. Tot voor kort was zij lid van de RvT van SEIN.
NVTZ Specials

Interview met Gerda Groen: een toezichthouder met speciale ervaring

Gerda Groen is recentelijk aan de slag gegaan bij de GGZ-organisatie Lentis waar ze Directeur Zorg en Bedrijfsvoering is. Daarvoor…
NVTZ Specials