Interview met Marian Tankink over toezicht houden met de zorgvrager op het netvlies

SEIN is als categoraal ziekenhuis hét expertisecentrum voor epilepsie en slaapgeneeskunde voor mensen met epilepsie. SEIN biedt zorg, onderzoek en onderwijs. SEIN biedt zorg en ondersteuning op de (poli)klinieken, in de slaapwaakcentra, in de woningen, dagbesteding en heeft een school voor speciaal onderwijs. “De missie van SEIN is helder: wij verbeteren de kwaliteit van leven van mensen met epilepsie en slaapstoornissen.” Wat betekent deze missie voor het werk van een RvT?

Marian Tankink – in het dagelijks leven werkzaam als onder andere cultureel antropologe en consultant voor internationale hulpverleningsorganisaties en de VN. Tot voor kort was zij lid van de RvT van SEIN. Tot haar spijt moest zij na haar twee termijnen afscheid nemen. Haar collega’s roemen haar omdat ze er steeds in slaagde de focus van de RvT te richten op de mensen die van zorg en ondersteuning van SEIN gebruik maken. Wat is haar geheim?

Lees het hele interview

Bekijk ook

Interview met JP van den Bent Stichting

Hoe krijg je als raad enerzijds te zien hoe het mensen bij de organisatie vergaat en anderzijds hoe houd je toezicht op het grotere geheel?

Sandra Mulder, een meervoudig ervaringsdeskundige toezichthouder

Sandra Mulder was anesthesioloog van beroep en is lid van verschillende Raden van Toezicht in de zorg: Gelre ziekenhuizen, de Sint Maartenskliniek en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Interview met Jan Willem Bedeaux

Jan Willem Bedeaux is bestuurder van RIBW Overijssel en toezichthouder bij Jeugdbescherming Overijssel en de VVT-instellingen van de DrieGasthuizenGroep.