Interview met Audrey van Schaik en
Nico de Louw, leden RvT Arkin

Met ervaringsdeskundigheid toezicht houden op merkbare kwaliteit

Voor mensen met talent voor toezicht houden kan het lidmaatschap van een cliëntenraad een mooi uitgangspunt zijn. Als lid van een CR leer je de organisatie immers goed kennen, je volgt de strategische en vakinhoudelijke ontwikkelingen van nabij en je maakt kennis met de mensen die het werk doen en de mensen die een beroep doen op de organisatie. Nico de Louw is zo iemand: als lid van de CR van de Amsterdamse GGZinstelling Arkin, heeft hij in de loop van de jaren een goed beeld gekregen van wat zoal speelt in de organisatie en heeft hij regelmatig ingezoomd op de leefwerelden van cliënten en hun professionals.

Lees het hele interview

Bekijk ook

Interview met Gerda Groen: een toezichthouder met speciale ervaring

Gerda Groen is recentelijk aan de slag gegaan bij de GGZ-organisatie Lentis waar ze Directeur Zorg en Bedrijfsvoering is. Daarvoor...

Sandra Mulder, een meervoudig ervaringsdeskundige toezichthouder

Sandra Mulder was anesthesioloog van beroep en is lid van verschillende Raden van Toezicht in de zorg: Gelre ziekenhuizen, de Sint Maartenskliniek en het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Interview met Nyncke Bouma

Nyncke Bouma is toezichthouder bij verschillende zorgorganisaties en een woningbouwcorporatie. Daarvoor heeft ze ook bestuurlijke functies in de zorg gehad. In beide functies ervaart ze hoe belangrijk het ervaringsdeskundige perspectief is voor goed toezicht en bestuur. Ze is razend enthousiast over thematische radenbijeenkomsten en vertelt daarover in dit interview.