Nieuws

Filters:

Zoeken

Thema

Filters:

Professionaliseringsprogramma Wtza

De NVTZ heeft, samen met de NVTZ Academie, het ‘Professionaliseringsprogramma Meerwaarde van de Raad van Toezicht‘ ontwikkeld

Het verslag van de interne toezichthouder past bij de veranderende opvattingen over toezicht

Van de interne toezichthouder wordt in toenemende mate verwacht dat hij niet alleen toeziet op de financieel economische belangen van een organisatie, maar ook verantwoordelijkheid neemt voor het creëren van maatschappelijke waarde. Dat is geen makkelijke taak en leidt tot tal van morele dilemma’s in de bestuurskamer.

Gezocht: ervaren toezichthouders

Kleinschalige zorginstellingen hebben behoefte aan ervaren toezichthouders. We vroegen Marius Buiting en Nicolette van Haastrecht waarom het nou juíst zo leuk en belangrijk is om daar toezicht te houden.

Reactie NVTZ internetconsultatie Wet integere bedrijfsvoering zorg- en jeugdhulpaanbieders

Eind oktober is de Wet integere bedrijfsvoering zorg- en jeugdhulpaanbieders (Wibz) gepubliceerd voor internetconsultatie. De Wibz is gericht op het bevorderen…

Nieuw platform helpt zorgorganisaties uit de brand

Kleine zorgorganisaties moeten door de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) een Raad van Toezicht of Commissarissen hebben. Ze kunnen bij de zoektocht naar toezichthouders op professionele wijze de juiste mensen vinden met Wtzatoezicht.nl.

Uit het bestuur – vergadering 4 april 2022

In de bestuursvergadering is teruggekeken op de bijeenkomst waarin samen me alle betrokkenen de aftrap is gegeven voor het flankerend beleid.

Themapagina Wet Toetreding Zorgaanbieders (Wtza)

Op 1 januari 2022 treedt de Wtza in werking. De NVTZ verzameld alle officiële informatie hierover, en informatie die de NVTZ hierover publiceert, op…

Reactie NVTZ internetconsultatie Uitvoeringsbesluit Wtza

De NVTZ is verheugd met een Wtza die de (tijdelijke) Wtzi vervangt met het doel de grote toeloop van (al dan niet solistische) zorgaanbieders in goede banen te leiden en daartoe een meldplicht te introduceren.