Nieuw platform helpt zorgorganisaties uit de brand

Kleine zorgorganisaties moeten door de nieuwe Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) een Raad van Toezicht of Commissarissen hebben. Ze kunnen bij de zoektocht naar toezichthouders op professionele wijze de juiste mensen vinden met Wtzatoezicht.nl. Zo krijgen ze toezichthouders aan boord die echt van meerwaarde zijn.

Voor veel zorgorganisaties is de nieuwe wet een grote uitdaging. Waar vinden zij ineens toezichthouders die goed passen bij wat ze nodig hebben? De Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) heeft met verschillende brancheverenigingen de handen ineengeslagen om een programma te ontwikkelen dat zorgorganisaties helpt met het organiseren van goed en passend intern toezicht.

Belangrijk onderdeel hiervan is Wtzatoezicht.nl, het nieuwe matchingplatform voor zorgorganisaties die door de Wtza een Raad van Toezicht gaan oprichten. Toezichthouders die graag een rol als Wtza-toezichthouder willen vervullen kunnen zich op het platform inschrijven. Zorgorganisaties kunnen ze daar vinden.

Voor iedereen toegankelijk

“Het nieuwe platform maakt werving en selectie van toezichthouders in het kader van de Wtza voor iedereen toegankelijk”, zegt Marius Buiting, directeur van NVTZ. “Wtzatoezicht.nl zoomt in op welke expertise je werkelijk nodig hebt. Op die manier krijg je een Raad van Toezicht met meerwaarde. Door samen te sparren, te evalueren en met elkaar mee te denken help je jezelf en de organisatie verder.”

wtza toezicht lancering

Gerben van der Werf van Wtzatoezicht.nl: “NVTZ is expert in toezicht in zorg en welzijn en wij zijn experts in de matching van toezichthouders. Samen hebben we NVTZ Zoek+Vind opgericht, het platform waarop alle typen zorg- en welzijnsorganisaties toezichthouders kunnen vinden. En nu komt er een specifieke groep zorgorganisaties aan die intern toezicht gaat inrichten. Deze groep helpen we graag met het vinden van goede toezichthouders via Wtzatoezicht.nl.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.