Werkgeverschap

Werkgeverschap

Een belangrijke taak van de raad van toezicht is het zorgen voor een goede bestuurder en daar continue aandacht voor houden. De werkgeversrol omvat verschillende taken: het zorgen voor een geschikte bestuurder, vergoeding, arbeidsvoorwaarden, evaluatie en herbenoemen.

Themanieuws

NVTZ ondertekent de Green Deal Duurzame Zorg

Op 20 maart 2023 heeft het bestuur de Green Deal ‘Samen werken aan duurzame zorg’ ondertekend. Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en niet voor niets het jaarthema van 2023.

Programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) heeft het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en welzijn (TAZ) gepubliceerd.

Vers bloed in rvt – Artikel Zorgvisie

Afgelopen maandag ging onze voorzitter Aad Koster in gesprek met Zorgvisie over traineeship in een raad van toezicht/raad van commissarissen….

Uit de kennisbank

Tip: Selecteer het blok “berichtenlijst” hieronder om vervolgens onder “Thema’s” te selecteren welke kennisbankartikelen hier getoond moeten worden (verwijder deze tekst)

Toezichthouden en ethisch ondernemen in zorg en welzijn

Een werkgroep van de NVTZ heeft zich gebogen over de vraag hoe de raad van toezicht ethisch verantwoord ondernemerschap kan…

De WNT wordt niet meer gecontroleerd door de accountant?

Wat betekent dit voor de zorginstelling en voor de raad van toezicht? 

Download het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn

Download hieronder het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn. Programma toekomstbestendige arbeidsmarkt zorg en welzijnDownloaden