Kwaliteit en Veiligheid

Kwaliteit en Veiligheid

Kwaliteit en Veiligheid is één van de portfolio’s van de raad van toezicht. De raad houdt toezicht op het kwaliteitsniveau van de instelling en op de veiligheid van cliënten/patiënten, medewerkers, bezoekers en andere mensen die de instelling bezoeken.

Themanieuws

Vers bloed in rvt – Artikel Zorgvisie

Afgelopen maandag ging onze voorzitter Aad Koster in gesprek met Zorgvisie over traineeship in een raad van toezicht/raad van commissarissen….

Toezicht houden vanuit het gedachtegoed persoonsgerichte zorg

De relatie aangaan, je voelsprieten uitsteken: raden van toezicht moeten mee in de verandering die het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg heeft ingezet….

Themadialoog op maat “Een goed gesprek over toezicht” uw RvT en RvB

Steeds meer toezichthouders stellen zich de vraag waar zij op toezien nu de waardecreatie steeds vaker plaatsvindt buiten de grens van de eigen organisatie.

Uit de kennisbank

Toezichthouden en ethisch ondernemen in zorg en welzijn

Een werkgroep van de NVTZ heeft zich gebogen over de vraag hoe de raad van toezicht ethisch verantwoord ondernemerschap kan…

Reisgids toezichthouders kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Introductie en aanvullende informatie bij de ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg – Zienderogen Beter III’.

Themajaar Zorg voor goed werk

In 2021 wil de NVTZ het thema zorg voor goed werk belichten. Zorg- en welzijnsorganisaties hebben steeds vaker moeite met…