Over Bert Scholtes

Regio Limburg

Ik ben bedrijfseconoom en heb hoofdzakelijk gewerkt voor organisaties, die ondersteuning geven aan mensen die het (even) niet alleen kunnen redden. Sinds 2020 ben ik lid van de raad van toezicht van “Revalideren Activeren Participeren” (RAP). De RAP biedt Medische Specialistische Revalidatie aan.

In de jaren 90 was ik verbonden aan het adviesbureau C3 Adviseurs en Managers. Dit bureau nam het initiatief om het concept van de Corporate Governance te concretiseren voor de gezondheidszorg.  Dit resulteerde in het bekende boekje Health Care Governance van de commissie Meurs. De voortgang en de discussiepunten van deze commissie werden regelmatig besproken binnen het bureau. Sindsdien heeft dit onderwerp mij niet meer losgelaten. Mijn bijzondere belangstelling gaat uit naar het toezicht op de financiën en de risico’s van zorgorganisaties.

Governance is een boeiend onderwerp, omdat veel stakeholders belangen hebben bij het goed functioneren van de zorgorganisaties. Belangen die steeds veranderen en waardoor steeds opnieuw uitdagingen ontstaan om goede dingen te doen en dingen goed te doen. Het delen van kennis en ervaring draagt bij aan het vinden van oplossingen. Juist op dit punt wil ik mij inzetten als Regioambassadeur. De Regiobijeenkomsten zijn hiervoor een goed platvorm.

Heeft u een onderwerp waarover u graag de beschouwingen van anderen wil horen, neem dan met mij contact op.

Lees ook

Jolien Kohlmann-Bins

Regioambassadeur Gelderland

Hans Hammink

Regioambassadeur Overijssel

Yvonne van Kemenade

Regioambassadeur Zeeland / Zuid-Holland