Ggz transformeert – voer voor toezichthouders

Tekst: Piet Overduin, NVTZ branche ambassadeur ggz i.s.m. Phrenos

De ggz transformeert. Er zijn transities ingezet als ambulantisering van de ggz en hervorming van de langdurige zorg. Daarbij zijn er grote ambities en is er tegelijkertijd sprake van grote druk door beperkte financiële middelen, krapte op de arbeidsmarkt en de hoge verwachtingen in de publieke opinie. In dit artikel beschrijven we het gesprek dat toezichthouders en bestuurders
voerden na een inhoudelijke introductie door Phrenos. In de kaders geven we een aantal leestips voor wie zich verder in de materie wil verdiepen.

Nieuws

Ggz transformeert – voer voor toezichthouders

De transformatie van de ggz is voer voor het gesprek tussen toezichthouders en bestuurders. Denk aan de transities als ambulantisering…

Bekijk ook

Verslag branchebijeenkomst duurzaamheid ouderenzorg: een duurzaam verpleeghuis; hoe dan?

Veel zorg- en welzijnsorganisaties zijn gemotiveerd om te verduurzamen, en ook bij raden van toezicht staat het onderwerp steeds vaker op de agenda. Echter blijkt het in de praktijk vaak lastig om ermee aan de gang te gaan, want wat is duurzaam?

Prikkelende ggz bijeenkomst: digitale transformatie en reframing van de ggz

Op deze NVTZ branchebijeenkomst zijn ggz-toezichthouders te gast bij de Jellinekkliniek in Amsterdam-Zuid. Ze zijn gemotiveerd door het thema en de meesten hebben in hun rvt de eerste stappen naar digitale transformatie gezet.

Advies paritaire commissie

Bestuurlijke Horizon 2030 Adviesrapport paritaire commissie A4Downloaden