Video’s als gespreksstarter rol rvt bij kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Hoe geef je als raad van toezicht zelf betekenis en vorm aan de rol van de rvt bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg? Daarover gaat de reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg. Ter aanvulling daarop zijn er nu 4 korte video’s.

‘We komen uit een wereld waarin vastlag hoe het moet. Het gaat er nu om dat je zelf met je eigen omgeving uitvindt wat het goede is om te doen. Dat is een verschuiving voor de rol van een raad van toezicht. Het hangt ervan af of jij met je omgeving in staat bent om uit te vinden wat die rol nu is. Om er in de dialoog met elkaar uit te komen, in plaats van te kijken naar wat er is voorgeschreven.’

Drie thema’s voor toezicht houden

De reisgids beschrijft drie thema’s: het nieuwe tegemoet treden, bewust afwegen en verbinden. Elk thema bevat een korte beschrijving, dingen om te doen, en suggesties voor verdere verkenning. Ook staan er ervaringen in van collega-toezichthouders.

Bekijk de video met toelichting op het thema ‘Het nieuwe tegemoet treden’ door voormalig RvB bij Viattence en voorzitter expertgroep Laurent de Vries.

Bekijk de video met toelichting op het thema ‘Bewust afwegen’ door voormalig lid RvT Mosea Zorggroep en lid van expertgroep Nico van Weert.

Bekijk de video met toelichting op het thema ‘Verbinden’ door directeur Zorggroep Apeldoorn en lid expertgroep Margje Mahler.

Meer over de reisgids

Reisgids toezichthouders kwaliteitskader verpleeghuiszorg

Introductie en aanvullende informatie bij de ‘Reisgids voor toezichthouders bij het kwaliteitskader verpleeghuiszorg – Zienderogen Beter III’.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.