Over Daniel Le Gras

Evaluator

Instituut voor Governance & Leiderschap

Werkt landelijk

Door mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van raden van toezicht en raden van commissarissen weet ik wat
bij zelfevaluaties van belang is. Het doel is dat uw raad een juist (zelf)beeld krijgt van de kwaliteit van zijn toezicht.
Dit is in het belang van alle stakeholders en van de continuïteit van uw organisatie. Het proces van een zelfevaluatie vraagt
om een gestructureerde maar efficiënte aanpak. Ik zorg ervoor dat een zelfevaluatie wordt uitgevoerd die past bij uw
beperkte tijd en budget. Jaarlijks begeleid ik vele zelfevaluaties van raden van toezicht en raden van commissarissen in
meerdere sectoren in heel Nederland. En telkens weer met veel plezier, ook voor uw Raad.

Ervaring

2007-HedenInstituut voor Governance en LeiderschapSenior Partner en auteur van meerdere werkboeken over goed bestuur en goed toezicht.
Specialisatie: reflectie en ontwikkeling van toezichthouders en bestuurders
diverse Business Scholen, Academies NVTZ VTOI- en NVTKDocent Governance, Leiderschap en Veranderkunde
o.a. Bureau BerenschotSenior Consultant

Scholing

1986-2006Institute of Directors, LondonGecertificeerd directeur en commissaris
Corporate Coach University International, USAGecertificeerd Executive coach
Open Universiteit NLJurist en bedrijfskundige

Methodiek

In de voorbereidingsfase bepalen wij in gezamenlijk overleg de aanpak van het plenaire gesprek. Een kernpunt hierbij is het bepalen van een goed gestructureerde agenda. Dit kan bijv. gerealiseerd worden door een telefonisch voorgesprek met elke deelnemer (met of zonder de bestuurder) of in overleg met uw Voorzitter.

In het plenaire gesprek is een zekere balans van belang voor een goed resultaat. Het gaat om een balans tussen zowel de harde als de zachte aspecten van goed toezicht. Het gaat ook om zowel achteruitkijken naar de kwaliteit van toezicht in de afgelopen periode als vooruitkijken naar wat uw Raad in de komende periode nodig heeft om goed toezicht te kunnen blijven houden. Tevens besteden wij aandacht aan het functioneren van de RvT als team, zowel in ‘normale’ als in crisissituaties. 

Na afloop kan ik, indien gewenst, de evaluatie samenvatten in een kort lijstje met aandachtspunten. Zo is uw Raad optimaal voorbereid. Deze aanpak levert een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding op, zo blijkt uit referenties van onze klanten.  

Tarief

Het tarief is afhankelijk van uw wensen en die stellen wij in gezamenlijk overleg vast. U ontvangt in ieder geval een heldere offerte zodat u te allen tijde weet waar uw Raad aan toe is.

Referenties

Alle schriftelijke referenties zijn gepubliceerd op de website www.governanceleiderschap.nl.
Een overzicht van alle klanten van het Instituut is op verzoek beschikbaar.

Lees ook