Nieuw: ‘Zoek + Vind platform’ voor toezichthouders in zorg en welzijn

De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) en PMP slaan de handen ineen met een nieuw platform. Met het ‘Zoek + Vind platform’ faciliteren zij toezichthouders en raden van toezicht bij het vinden van een toezichthoudende functie en de werving en selectie van een toezichthouder.

Het verder verbeteren van de kwaliteit van toezicht in zorg en welzijn. Dat is het doel van het nieuwe platform, waarvoor NVTZ en PMP de krachten hebben gebundeld. Het maakt hoogwaardige werving en selectie van toezichthouders in zorg en welzijn toegankelijk.

In september is de officiële lancering van het platform en worden de vacatures opengesteld. NVTZ-leden kunnen zich vanaf nu al met korting inschrijven op https://zoekplusvind.nl/.

Met dit nieuwe platform bieden wij gelijke kansen voor alle zoekende kandidaten voor een toezichtfunctie, (meer) ervaren en startende toezichthouders. Ook willen we dat je als RvT onbevooroordeeld kunt bepalen met wie je in contact komt. Het matchen via het Zoek + Vind platform verloopt anoniem. Daardoor bereik je ook mensen die je niet kent en gaat het echt om de kwaliteit en vaardigheden van de kandidaat.

Naast de online matching, speelt de persoonlijke begeleiding die PMP biedt een belangrijke rol. We zijn dan ook blij met de samenwerking met PMP, vanwege hun jarenlange ervaring met een online-matchingsysteem voor commissarissen en toezichthouders, in combinatie met de persoonlijke begeleiding. Zo krijg je verrassend mooie matches. En dat is belangrijk: goede zorg en welzijn verdient goed toezicht.

Petri Ykema, vicevoorzitter bestuur NVTZ

Goede zorg is belangrijk voor iedereen, dat hebben we de afgelopen tijd wel gezien en gemerkt. Daar past goed toezicht bij. Wij zorgen er graag voor dat raden van toezicht binnen zorg en welzijn geschikte mensen kunnen vinden en andersom, dat de juiste mensen gevonden kunnen worden.

NVTZ is expert in toezicht in zorg en welzijn en wij zijn experts in de matching van toezichthouders. Samen kunnen we meer dan alleen. Het is fijn dat we alle kennis en ervaring die we hebben opgegaan kunnen toepassen op een nieuw platform dat zich specifiek richt op zorg en welzijn. Ik heb er hoge verwachtingen van.

Gerben van der Werf, directeur PMP

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.