NIEUW Het spel van toezicht voor advanced toezichthouders

In een goed team spreekt men elkaar aan en kan men constructief met verschillende opvattingen omgaan. De resultaten zijn beter en de bereidheid is groter om voor de uitkomst verantwoordelijkheid te nemen. Ook in een goed team blijft alertheid nodig om tijdig in te zien dat zaken een ongewenste kant op (kunnen) gaan en dan is het de kunst om effectief te interveniëren om erger te voorkomen en het bestuur op de goede koers te houden of weer te krijgen.

In het nieuwe blended programma ‘Het spel van toezicht voor advanced toezichthouders’ wordt ingegaan op boardroom dynamics, teamvorming en effectieve interventies. Het ontwikkeltraject bestaat uit drie delen, waarin u als ervaren toezichthouder samen met gelijkgestemden na een korte theoretische samenvatting van onderwerpen op het gebied van boardroom dynamics aan de slag gaat met (eigen) ingebrachte casuïstiek, van de deelnemers en van de docenten.

Het programma levert u nieuwe inzichten en verdere ontwikkelde vaardigheden op passend bij eigentijds toezicht. Na het volgen van dit advanced programma kunt u beter inschatten welke interventie wanneer op zijn plaats is. Door uw vaardigheid goed teamwork te stimuleren is de toegevoegde waarde voor het bestuur en de organisatie van een hoger niveau dan voorheen.

De eerste editie van dit blended programma gaat van start op dinsdag 6 juni 2023. Hier kunt u meer informatie te vinden over dit programma en kunt u zich tevens aanmelden.  

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.