Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht start met proeverij

De Ella Vogelaar Academie voor Gemeenschapskracht: hét open en laagdrempelig kennis- en leerwerk voor bewoners en beroepskrachten die samen leren over de kracht van gemeenschappen is formeel gelanceerd op 5 september 2020.

De lancering vond plaats tijdens het We Doen Het Samen! Festival, hét festival voor burgerinitiatieven. Ook waren er diverse workshops als voorproefje van het curriculum. De lancering van de Ella Vogelaar Academie én bijna alle workshops van het festival zijn tot en met maandag 5 oktober te bekijken.

Samen weten we méér

De Ella Vogelaar Academie is een onderzoeksgemeenschap voor actieve bewoners, professionals, wijkwerkers en wetenschappers. Een groep enthousiaste ‘dragers’ is bezig met het ontwikkelen van een curriculum. Hiervan is tijdens het genoemde festival een ‘proeverij’ gegeven. In oktober 2020 starten de try-outs van het curriculum. Vanaf 2021 verwacht de Academie een volwassen curriculum te kunnen aanbieden.

Ella Vogelaar: pleitbezorger gemeenschapskracht

Een van de grondleggers van de academie was Ella Vogelaar, die het idee voor een Academie voor Gemeenschapskracht inbracht en een belangrijke bijdrage leverde aan de oprichting ervan. De laatste jaren van haar leven was ze heel actief in het ondersteunen van bewonerscollectieven en een grote pleitbezorger voor een samenleving waarin de menselijke maat weer normgevend is. Ter nagedachtenis aan Ella, die in 2019 is overleden, is besloten om haar naam aan deze academie te verbinden.

Bekijk de lancering en de workshops tot 5 oktober. 

Lees meer over de Ella Vogelaar Academie of meld u aan voor de nieuwsbrief

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.