Over Theo Stubbé

Evaluator

Blauw BV

Werkt landelijk

Theo Stubbé (1960) heeft in 2010 Blauw bv opgericht. Blauw bv richt zich op organisatieontwikkeling in de markt van zorgorganisatie, woningcorporaties, welzijn en onderwijs. Theo heeft vele fusies begeleid, zowel als begeleider van bestuur, RvT als ook van de Ondernemingsraad of van de Cliënten- of huurders- raad. Vanuit die positie heeft hij veel vervolgtrajecten gekregen in de governance. Sinds 2010 verzorg ik diverse zelfevaluaties per jaar plus andersoortige governance opdrachten. Sinds 2013 acteert Theo regelmatig als interim bestuurder.

Theo woont en werkt in Soest.

Ervaring

1987 – 1998DSMDiverse commerciële functies
1998 – 2001NoritDirecteur Business Development
2001 – 2010Rijnconsult en QuintisSenior consultant
2010 – hedenBlauw BVOprichter – eigenaar

Scholing

Afgestudeerd Bedrijfs- en Sociaal Economisch Recht in Utrecht; 2 leergangen bedrijfskunde en organisatieadvieskunde; 2 leergangen Strategie en Industrial Marketing INSEAD – Babson College; diverse nascholing in consulting skills, verandermanagement, projectmanagement, lokaal bestuur e.d.

Methodiek

Governance is de interactie tussen het bestuur en het intern toezicht. Voorheen lag de focus van governance op compliance en werkgeverschap, maar gelukkig zijn de meeste raden nu gericht op de toegevoegde waarde voor de stichting, vanuit hun specifieke rol en positie.

Dat vraagt reflectief vermogen van de raad en rolvastheid in leiderschap. Mijn rol als begeleider is u te ondersteunen hierbij. Als kapstok gebruik ik een matrix (van Camp) met 9 bouwstenen van Good Governance (van M. Lückerath). Deze aanpak staat beschreven in mijn boek ‘Reflectie & governance’ dat u vrij kunt downloaden van de website.

In een intake gesprek formuleren we samen de aanpak, waarbij u de behoefte formuleert en ik de kwaliteit bewaak. Elke zelfevaluatie sluit ik af met een verslag gericht op de voornemens en afspraken die u met elkaar gemaakt heeft.

Tarief

Na de intake stuur ik u een goed omschreven offerte. Zo’n offerte heeft altijd een vaste prijs, afhankelijk van de vraag.

Referenties

Op mijn website (blauwbv.nl) kunt u vele referenties zien, ook al is de lijst niet volledig. Daarnaast kunt u vrij rondsnuffelen in circa 120 artikelen en publicaties. Sommige heb ik zelf geschreven en daarnaast vindt u knipsels van boeiende publicaties, soms met mijn commentaar erbij.

Over zelfevaluatie kunt u bijvoorbeeld mijn boek lezen ‘Reflectie & governance’, maar ook artikelen uit een VTW serie, zoals: ‘Zelfevaluatie en de rol van de bestuurder’ en ‘moed tot waarheid’.

Lees ook

Hartger Wassink

Evaluator

Bas Baanders

Evaluator

Lodi Hennink

Evaluator