Over Gerard Boekhoff

Mijn (theoretische) achtergrond heb ik als medisch socioloog en als bestuurkundige. In mijn carriere ben ik onder meer onderzoeker, directeur bij de Nierpatiënten Vereniging Nederland en wethouder (zorg&welzijn en financiën) geweest. 

Mijn huidige functie is directeur-bestuurder bij De Schoor, een welzijnsorganisatie in Almere. Sinds 2007 ben ik toezichthouder binnen zorg en welzijn organisaties (onder meer bij een ziekenhuis, GGZ, ouderenzorg en welzijn/maatschappelijke dienstverlening) en vanzelfsprekend ben ik ook lid van de NVTZ.

Ik heb de veranderingen binnen het toezicht meegemaakt en deze ook als positief ervaren; veranderingen m.b.t. positie en verantwoordelijkheden en zeker ook het zoeken van een goede balans tussen distantie en betrokkenheid die van een toezichthouder wordt verwacht.  Ik heb zelf de NVTZ de afgelopen periode steeds meer leren waarderen met name door de praktische steun en tips vanuit een overstijgend perspectief.

Het ‘vak’ van toezichthouder en het belang voor de sector zorg en welzijn ontwikkelt zich en ik zou graag mijn ervaring en kennis willen inzetten om een bijdrage te leveren aan de koers en positie van de NVTZ de komende jaren.

Lees ook

Cor Calis

Lid

Hanneke Ester

Penningmeester