Diversiteit

Werkgroep Diversiteit

Tijdens het 5e lustrum van de NVTZ, met als thema Van waarde blijven, is de werkgroep Diversiteit ingesteld. Zij ging aan de slag met de vraag wat we kunnen leren in termen van besturen en organiseren van mensen met diverse achtergronden. Hierbij gaan zij uit van alle aspecten waarop mensen van elkaar kunnen verschillen: de zichtbare aspecten zoals leeftijd en huidskleur, maar ook de minder zichtbare aspecten als culturele en sociale achtergrond, competenties, werkstijlen, leerstijlen en levenswegen. Aan de hand van columns, interviews, foto’s en persoonlijke verhalen probeert de werkgroep leden van de NVTZ te laten reflecteren op de waarde van diversiteit.

Leden werkgroep        

  • Mevrouw Monica Haimé
  • De heer Abdelilah El Barzouhi
  • De heer Roberto Mangré
  • De heer Frank Seine
  • Mevrouw M. Koopman

Nieuws

Toezicht als kracht van leren (en) verbinden

In het afgelopen half jaar heeft onze nieuwe Regioambassadeur Noord-Brabant, Huybert van Eck, een tour gemaakt door de provincie om kennis te maken met een groot deel van de leden in de provincie.

Diversity Day

Diversity Day bestaat sinds 2019. Op deze dag organiseren bedrijven activiteiten die in het teken staan van diversiteit. Natuurlijk verdient diversiteit elke dag aandacht, maar zo een dag is een mooi moment van bezinning en een moment om er extra aandacht aan te besteden.

NVTZ genomineerd voor award diversiteit in bedrijf 2021

Op Diversity Day, dit jaar op 5 oktober, maakt SER Diversiteit in Bedrijf de winnaars bekend van de Award Diversiteit…

Uit de kennisbank

Dertig jaar NVTZ: benut diversiteit en omarm verschillen

Hoe is de rol van toezichthouder de afgelopen tijd veranderd? Als voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) komt Aad Koster tot de conclusie: diversiteit en inclusiviteit zijn belangrijker dan ooit.

Dertig jaar NVTZ, benut diversiteit en omarm verschillen

De Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ) viert dit jaar haar 30-jarig jubileum. In de afgelopen decennia…

Interview met Iris van Geel over jonge toezichthouders en stigma’s

Iris van Geel studeerde rechten in Nijmegen en is direct daarna begonnen aan een fulltimebaan in de advocatuur. Daar houdt ze zich voornamelijk bezig met commercieel contracten – en aansprakelijkheidsrecht. Daarnaast is ze toezichthouder bij twee zorgorganisaties.