Laden Activiteiten

Regiobijeenkomst Gelderland: Verbeeldingskracht

Op 31 mei 2024 vindt er weer een nieuwe regiobijeenkomst in Gelderland plaats. Het centrale thema daarbij zal Verbeeldingskracht zijn en de bijeenkomst zal volgens het inmiddels beproefde recept plaatsvinden.

Verbeeldingskracht

‘Ik weet niet wie – of wat – de vraag stelde.
Ik weet niet wanneer zij gesteld werd.
Ik herinner me niet dat ik antwoordde.
Maar eens zei ik ja, tegen iemand – of iets.’

Soms lijkt het alsof we alleen maar naar de toekomst kunnen kijken met een rationele en economische blik. De belangrijke rol die onze verbeelding hierbij kan spelen wordt nogal eens onderschat. Dat is jammer want met verbeeldingskracht kan je mensen meenemen in jouw ideeënwereld, in jouw paradigma, juist als die voor anderen moeilijk of misschien wel onmogelijk is voor te stellen. Met verbeelding kan je nadenken over een toekomst die wezenlijk anders is en mensen aanzetten tot verandering.

De grote impact die verbeelding op mensen kan hebben toont ook Dag Hammarskjöld, Zweeds diplomaat en secretaris-generaal van de VN ten tijde van de Koude Oorlog. Hij werd geroemd om zijn integriteit en om de creatieve en effectieve wijze waarop hij complexe problemen en conflicten het hoofd wist te bieden en ruimte voor verbinding kon maken, als een pionier van de vrede. Zijn dagboek, Merkstenen, wordt over de hele wereld gelezen. Door middel van introspectie en verbeeldingskracht probeerde hij inzicht te krijgen in zijn eigen diepste drijfveren en waarden, en deze te vertalen naar nieuwe perspectieven op maatschappelijke verandering en dienstbaarheid en de morele moed die daarvoor nodig is.

Welmoed Vlieger neemt ons, als filosoof, mee in de impact van verbeelding die Hammarskjöld heeft laten zien. René Ravenhorst zal vervolgens de connectie maken naar de praktische invulling van deze filosofische gedachte.

Praktische details

Datum: vrijdag 31 mei 2024
Tijd: 9:30-13:00 uur
Thema: Verbeeldingskracht
Sprekers: Welmoed Vlieger en René Ravenhorst

Doelgroep

Deze bijeenkomst is kosteloos toegankelijk voor alle leden van de NVTZ en in het bijzonder bedoeld voor toezichthouders uit de regio Gelderland.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de aanmeldknop.

Over het event

31 mei @ 09:30 13:00

Kosteloos

Groepshotel Het Bosgoed

Molenweg 49
Lunteren, 6741 KK
+ Google Maps

Deel dit event:

Bekijk ook

Regiobijeenkomst Drenthe, Friesland, Groningen

26 april 2024

10:00 - 13:00 uur

Haren

Kosteloos

Visie 2030 NVTZ & VGN

13 mei 2024

16:00 - 19:00 uur

Utrecht

Kosteloos

Governance colleges

29 mei 2024

16:30 - 20:15 uur

Midden Nederland

195 – 295