Laden Activiteiten

NVTZ-regiobijeenkomst Zuid-Holland, Zeeland & Noord-Holland

Toezichthouders inspireren voor het vruchtbare gesprek met het bestuur over duurzaamheid is het doel van de digitale regiobijeenkomst die op 11 juli plaatsvindt.

Duurzaamheid komt de komende tijd steeds prominenter op de agenda van raden van toezicht te staan. Er komen steeds meer duurzaamheideisen op gebouwen en organisaties af met daaraan verbonden hoge kosten. Mensen komen met gezondheidsproblemen maken gebruik van de zorg en welzijn, maar door de manier waarop we zorg organiseren belast de zorg zelf ook de leefomgeving: er is sprake van vermijdbare vervuiling, zowel in kilo’s afval maar ook in CO2-uitstoot (de zorg is verantwoordelijk voor 7% van de uitstoot!). Naast dit alles stellen banken en financiers eisen op duurzaamheidsgebied; aan huisvesting worden steeds meer duurzaamheidseisen gesteld, en ook overheden en toezichthoudende organen hechten hier belang aan.

Hoe kunnen toezichthouders het juiste gesprek over duurzaamheid voeren met het bestuur? Deze vraag staat centraal in de digitale regiobijeenkomst voor toezichthouders die op 11 juli 2024 tussen 15.00 en 17.00 uur georganiseerd wordt.

Aan de hand van concrete voorbeelden zullen we bespreken hoe organisaties hier concreet mee omgaan. Enkele voorbeelden zijn acties om vermijdbare verspilling van medicijnen tegen te gaan, afval gescheiden af te voeren, de instelling van green teams en last but not least welke doelen stellen organisaties zichzelf als het gaat om duurzaamheid?

Kortom: er is werk aan de winkel voor instellingen voor zorg en welzijn, en dus ook de rvt. Daarom worden de concrete verhalen aangevuld met de ervaringen van een toezichthouder over hoe diens raad concreet toezicht houdt op het thema duurzaamheid.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door twee NVTZ regio-ambassadeurs Yvonne van Kemenade en Bas Baanders, in samenwerking met Piet Berkers, toezichthouder en directeur-initiatiefnemer van Stichting Carecycle (www.carecycle.nl). Sprekers worden op later tijdstip bekend gemaakt.

Aanmelden

Aanmelden kan via de aanmeldbutton op deze pagina.

Over het event

11 juli @ 15:00 17:00

Kosteloos

Online

Deel dit event:

Bekijk ook

Regiobijeenkomst Drenthe, Friesland, Groningen

26 april 2024

10:00 - 13:00 uur

Haren

Kosteloos

Visie 2030 NVTZ & VGN

13 mei 2024

16:00 - 19:00 uur

Utrecht

Kosteloos

Governance colleges

29 mei 2024

16:30 - 20:15 uur

Midden Nederland

195 – 295