Laden Activiteiten

Ledenfestival : In samenspel met de samenleving

Kom naar ons Ledenfestival ‘Toezien in samenspel met de samenleving’ en bouw samen aan zorg en welzijn van de toekomst:

  • Ontdek diverse succesvolle initiatieven van organisatieoverstijgende samenwerking
  • Laat u inspireren door sprekers met waardevolle inzichten
  • Ontvang praktische handvatten in interactieve workshops
  • Wissel ideeën uit met andere deelnemers

We zien een samenleving die in beweging is. Schaarste aan mensen en middelen vraagt om een andere organisatie en inrichting van zorg en welzijn. Burgers beginnen zich meer om elkaar te bekommeren en lijken ook steeds meer bereid daar actief aan bij te dragen. Daarnaast wordt steeds duidelijker dat een deel van de problemen in zorg en welzijn in de samenleving ontstaat door verstoringen van lokale evenwichten, milieuproblematiek en stress. Met als gevolg eenzaamheid, bestaansonzekerheid en toename van psychisch en fysiek onwelbevinden.

Door écht te luisteren naar burgers, cliënten, patiënten en professionals, ontdekken we de échte behoeften en vinden we samen oplossingen. Dit kunnen we niet langer alleen vanuit instellingen of organisaties doen, maar juist in samenspraak en samenwerking met de samenleving. Door gebruik te maken van de kracht van de samenleving kunnen we tegemoetkomen aan de groeiende zorg- en welzijnsvraag, en komen tot passende aanpakken in buurt en/of regio.

Tijdens ons ledenfestival willen we u inspireren, activeren, maar vooral ook enthousiasmeren om het samenspel met de samenleving op te zoeken. Ook belichten we de rol van de intern toezichthouder in het aangaan van samenwerking en samenspel. We laten u kennismaken met reeds bestaande initiatieven, maar geven ook graag een podium aan u, om te laten zien waar uw instelling al mee bezig is. Samenspel begint tenslotte met het uitwisselen van ideeën. Daarom zijn naast de leden van de NVTZ ook vertegenwoordigers van burgerinitiatieven en medezeggenschapsraden, bestuurders en professionals van harte welkom.

Boerderij de Boerinn in Kamerik

Programma

We ontvangen u graag bij Boerderij de Boerinn in Kamerik, een unieke locatie waar duurzaam ondernemen centraal staat en waar we u in festivalsfeer zullen ontvangen. We starten ’s ochtends met de ALV*, gevolgd door een plenair gedeelte met boeiende sprekers. Daarna nodigen we u uit om de markt te bezoeken, waar de samenleving zich aan u presenteert en waar leden de gelegenheid krijgen om ‘good practices’ te laten zien. Hier ontmoet u ook medewerkers van de NVTZ en kunt u met hen in gesprek gaan over uw vragen en ideeën. Na de lunch gaan we in workshops met u aan de slag rondom het thema van deze dag. We sluiten af met een inspirerend verhaal door een bijzondere spreker, waarover binnenkort meer.

Vervoer

In het aanmeldformulier kunt u aangeven of u met eigen vervoer of met het OV naar het Ledenfestival komt. Bij voldoende animo bieden wij de mogelijkheid voor een pendeldienst tussen station Woerden en Boerderij De Boerinn. Indien u aangeeft hier gebruik van te willen maken hoort u uiterlijk halverwege september of deze optie beschikbaar is en op welk tijdstip de pendeldienst rijdt.

Aanmelden

Aanmelden kan via de aanmeldknop op deze pagina.

Wees er snel bij en reserveer alvast uw plek. Maak gebruik van het vroegboektarief tot en met 31 juli 2024 en betaal €165,- i.p.v. €195,-. (alleen voor NVTZ-leden).

* Alleen NVTZ leden kunnen deelnemen aan de ALV.

Over het event

28 november @ 10:00 17:00

€195

Early bird ticket: €165,- (beschikbaar t/m 31 juli 2024 voor NVTZ-leden

Boerderij de Boerinn

Mijzijde 6
Kamerik, 3471 GM
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Deel dit event:

Bekijk ook

Regiobijeenkomst Gelderland

25 oktober 2024

09:30 - 13:00 uur

Lunteren

Kosteloos