Laden Activiteiten
  • Dit evenement is voorbij.

Branchebijeenkomst Ziekenhuizen

Save-the-date: eerste Branchebijeenkomst Ziekenhuizen

Vrijdagmiddag 29 september 2023 vindt de allereerste Branchebijeenkomst Ziekenhuizen plaats. Deze zal in het teken staan van de relatie tussen de raad van toezicht, raad van bestuur en het medisch-specialistisch bedrijf (MSB).

Als NVTZ hebben we de afgelopen periode een enquête gehouden onder de voorzitters van raden van toezicht van ziekenhuizen om te onderzoeken hoe zij kijken naar de relatie van bestuur, toezicht en het MSB. Aan de hand van deze enquête willen we graag het gesprek voeren over de voor- en nadelen van de constructie zoals deze nu gangbaar is, wat er veranderd is met de introductie van de MSB’s, welke risico’s en kansen de huidige structuur met zich mee brengen. We hebben daarvoor de volgende sprekers uitgenodigd:

  • John Taks, voorzitter raad van bestuur Diakonessenhuis en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ). Hij zal vanuit het bestuurdersperspectief de relatie met de rvt en het MSB belichten.
  • Rik van Terwisga, voorzitter raad van toezicht van Isala in Zwolle. Het Isala heeft een periode achter de rug waarin het veel gegaan is over de relatie met het MSB en kan meer vertellen over de praktische dilemma’s waar zowel bestuur als toezicht tegenaan lopen in de relatie met het MSB.

We hopen ook nog een medisch-specialistisch perspectief in te brengen, maar dat is nu nog onder voorbehoud. De middag zal onder leiding staan van onze Brancheambassadeur Ziekenhuizen, Joop Hendriks.

We nodigen toezichthouders van zowel ziekenhuizen als ZBC’s van harte uit aanwezig te zijn. Vergezeld van hun toezichthouder zijn bestuurders van zowel ziekenhuizen als ZBC’s ook van harte welkom.

De branchebijeenkomst zal digitaal plaatsvinden van 14:00-16:00 uur via Zoom. U kunt zich vast aanmelden, deelname is kosteloos voor leden van de NVTZ.

Aanmelden

Aanmelden kan via de aanmeldbutton op deze pagina.

Over het event

29 september 2023 @ 14:00 16:00

Kosteloos

Online

Deel dit event:

Bekijk ook

Regiobijeenkomst Drenthe, Friesland, Groningen

26 april 2024

10:00 - 13:00 uur

Haren

Kosteloos

Visie 2030 NVTZ & VGN

13 mei 2024

16:00 - 19:00 uur

Utrecht

Kosteloos

Governance colleges

29 mei 2024

16:30 - 20:15 uur

Midden Nederland

195 – 295