Laden Activiteiten

Aftrap pilot ‘Leerkringen voor toezichthouders in de Forensische Zorg’

Met: Piet Overduin (NVTZ ambassadeur GGZ), Marius Buiting (directeur NVTZ) en Wouter Boogaard, directeur Forensische zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen.

Na twee eerdere succesvolle landelijke bijeenkomsten voor toezichthouders in de Forensische Zorg (FZ), bleek uit reacties dat er behoefte is aan een vervolg. Na dit signaal startte de NVTZ, in samenwerking met de divisie Forensische Zorg van het ministerie van Justitie en Veiligheid, per 1 januari 2024 een tweejarige pilot ‘Leerkringen voor toezichthouders in de FZ’, om toezichthouders te faciliteren in hun wens om professioneler hun functie te kunnen uitoefenen. Met deze unieke samenwerking brengen we toezichthoudende expertise samen met specifieke FZ-kennis van het ministerie.

Het kenmerk van de Forensische Zorg sector is de samenhang tussen zorg en veiligheid. Dit, en andere typisch FZ-thema’s komen aan de orde in deze pilot. Doel van de pilot is het informeren, uitdagen en faciliteren van toezichthouders in deze bijzondere sector door middel van het bevorderen van onderling contact, kennisdeling en verkenning van gemeenschappelijke vraagstukken. Daarbij willen we zo goed mogelijk aansluiten bij actuele discussies binnen raden van toezicht. Het resultaat van de recent gehouden enquête vormt de basis voor het programma van de themabijeenkomsten.

Graag nodigen we toezichthouders in de Forensische Zorg uit voor deze eerste themabijeenkomst. Na een korte introductie door Piet Overduin volgt een uiteenzetting door Marius Buiting over de pilot, gevolgd door een presentatie door Wouter Boogaard. Vervolgens verkennen we met u de financiële afspraken van DJI met FZ-ondernemers. Na een korte pauze is er ruimte voor intervisie (met als thema: personeelsschaarste), waarna we rond 16:30 uur afronden met een afsluitend drankje.

Programma

13.15 uurInloop, ontvangst, koffie + thee
13.30 uurOpening door Piet Overduin, branche-ambassadeur ggz en projectleider ‘Leerkringen’
13.50 uurKorte presentatie deelname NVTZ aan dit experiment door Marius Buiting
14:05 uurPresentatie DJI door Wouter Boogaard, directeur Forensische zorg en Justitiële Jeugdinrichtingen.
14:30 uurVerkenning financiële afspraken DJI met FZ-ondernemers
15.00 uurKoffiepauze
15:15 uurIntervisie over ‘Personeelsschaarste’ in subgroepen
16:15 uurAfronding
16:30 uurBorrel + informele ontmoeting met collega-toezichthouders

Over het event

4 juli @ 13:30 16:30

Kosteloos

Vergadercentrum van DC Zeist

Richelleweg 13
Soesterberg, 3769 AZ
+ Google Maps

Deel dit event:

Bekijk ook

Governance colleges

29 mei 2024

16:30 - 20:15 uur

Midden Nederland

195 – 295

Regiobijeenkomst Gelderland: Verbeeldingskracht

31 mei 2024

09:30 - 13:00 uur

Lunteren

Kosteloos

Interactieve online dialoogsessie ‘Hoeder van de dialoog’

4 juni 2024

13:00 - 14:15 uur

Online

Kosteloos