Podcasttip #3

Het zorginfarct

Deze podcast van het NRC gaat over eindeloze wachtlijsten en oververmoeide artsen. Regelmatig kan er niet aan de zorgvraag voldaan worden, de zogenaamde zorginfarct. De bestuurder van een Tilburgs ziekenhuis legt uit hoe zij daarmee omgaan en wat het voor de patiënten betekent. Het bewustzijn is er nog te weinig, dat er niet altijd zorg geleverd kan worden en dat we ons ook moeten afvragen of we altijd alle zorg moeten leveren. Er zijn ook nog andere opties. Alle zorg is met elkaar verweven en als er ergens een opstopping is, dan heeft dat gevolgen voor andere plekken in de zorg.

De podcast is op hier te beluisteren:

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.