Hoe zorgbestuurders bouwen aan draagvlak om te besturen

Building a License to Lead

Proefschrift Sophie Bijloos NVZD

Wat is een goede zorgbestuurder? En wie bepaalt dat? Wat vormt de license to lead van zorgbestuurders? En waarom is deze van belang? Sophie Bijloos (NVZD) deelt graag zes jaar onderzoek naar onder meer deze vragen met u, omdat de conclusies ook van belang zijn voor toezichthouders. U kunt haar proefschrift via onderstaande link downloaden. Wanneer u interesse heeft in het boek, kunt u dit ook via bureau@www.nvtz.nl aanvragen.

Uitnodiging openbare verdediging en symposium

U bent van harte uitgenodigd om de openbare verdediging van het proefschrift van Sophie Bijloos: “Building a License to Lead. Hoe zorgbestuurders bouwen aan draagvlak om te besturen” bij te wonen. Deze vindt plaats op donderdag 4 juli van 11.30 tot 12.45 uur precies in de Senaatszaal, campus Woudestein, Erasmus Universiteit Rotterdam. Wij stellen het op prijs als u zich wilt aanmelden via de website van ESHPM. Aansluitend bent u van 13.00 tot 14.00 uur van harte welkom op de receptie met lunch in het restaurant van de Forumzaal, Van der Goot gebouw, 3e verdieping (op loopafstand van de Senaatszaal).

Volgend op haar verdediging geven Kim Putters en Wouter ten Have, promotoren, samen met NVZD-leerstoelhouder Richard Janssen tijdens een symposium een handreiking om de license to lead van zorgbestuurders verder te vergroten. Ook hiervoor bent u uitgenodigd. Het symposium vindt plaats van 14.00 tot 15.30 uur in de Forumzaal. Het aantal plaatsen voor het symposium is echter beperkt.

Proefschrift Sophie Bijloos

Hoe zorgbestuurders
bouwen aan draagvlak om te besturen

Building a License to Lead Proefschrift Sophie Bijloos NVZD

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.