Goed Bestuur Jaarlezing: Weet u raad met AI?

Sinds 2005 wordt elk jaar de Goed Bestuur jaarlezing georganiseerd. Dit jaar staat het thema Kunstmatige Intelligentie centraal. Een vakgebied dat data, statistiek en informatietechnologie combineert en steeds vaker wordt ingezet.

Besluiten die met behulp van kunstmatige intelligentie genomen worden hebben impact op belanghebbenden en toezicht daarop is daarom van groot belang. Wat moet u als toezichthouder weten om het gesprek met de bestuurder hierover te kunnen voeren.

Prof. dr. Lineke Sneller (Nyenrode Business universiteit) en Ir. Marc van Meel (KPMG) nemen u op donderdag 11 mei mee in hun lezingen over kunstmatige intelligentie.

Voor meer informatie over de Goed Bestuur jaarlezing en om aan te melden klik hier.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.