Terugblik NVTZ matinee

Op maandag 11 maart 2024 organiseerde de NVTZ voor haar leden en ereleden een informatieve cabaretvoorstelling ‘Overvloed’ over duurzaamheid. Samen met wetenschapper Sjoerd Groeskamp (fysisch oceanograaf) en Patrick Nederkoorn (cabaretier) geven zij de urgentie om te verduurzamen aan en wat de gevolgen van klimaatverandering zijn. Daarna was er nog een (podcast)gesprek met klimaatgeneraal Tom Middendorp, schrijver van het boek ‘De Klimaatgeneraal’. Als voormalig Commandant der Strijdkrachten legt hij uit hoe klimaatverandering en veiligheid met elkaar verbonden zijn.
Aangezien het NVTZ- jaarthema vorig jaar ‘duurzaamheid’ was en een jubileumjaar, leek het ons gepast om dit belangrijke thema bij onze leden op deze originele manier onder de aandacht te houden. De aanwezigen waren onder de indruk van en geïnspireerd door de voorstelling.

Bekijk ook

Marcel van Woensel: ‘Word niet de enkel glas-organisatie van de toekomst’

Bestuurders die nu niet investeren in duurzaamheid, krijgen de rekening over een aantal jaar gestapeld, versneld en onverwacht op hun bordje. Dat stelt oud-bestuurder en toezichthouder Marcel van Woensel.

Integraal uitvoeringsplan voor de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

Zo werken we samen aan duurzame zorg.

Duurzaamheid verdient een hoge plek op de prioriteringsagenda bestuur

De rol die toezichthouders vervulden, was met name gericht op de financiën. Deze rol is in de loop van decennia veranderd. Het onder de aandacht brengen van maatschappelijke vraagstukken binnen de organisatie is daar een voorbeeld van. Duurzaamheid is één van deze vraagstukken.