Hoeder van de dialoog

Hoeder van de dialoog

Dialoog staat voor de raad van toezicht als hoeder van de dialoog. Dialoog staat voor écht in contact gaan, vragen, luisteren, en begrijpen, richting de in- en externe belanghouders, met bewustzijn van vooroordelen.

In onderstaande video waarin Marius Buiting, directeur van de NVTZ, een geïnterviewd geeft, wordt deze vierde waarde toegelicht.

Inspiratiedocument hoeder van de dialoog

De Innovatie- en Adviescommissie is bezig met het ontwikkelen van een inspiratiedocument om raden van toezicht te inspireren met de waarde Hoeder van de dialoog. Dit inspiratiedocument is binnenkort hier te downloaden.

Opleiding ‘de toezichthouder als hoeder van de dialoog’

Een ‘goede’ toezichthouder is in staat om flexibel te schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, zowel met de bestuurder als met collega’s. Soms is een stevige discussie nodig om een kwestie te bespreken, dan weer een diepgaande dialoog om de complexiteit van de veranderende samenleving te doorgronden. Om flexibel te kunnen schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, is het noodzakelijk dat de toezichthouder effectief op zichzelf en de eigen gedragsstijlen kan reflecteren, in zichzelf en in relatie tot de medetoezichthouders, de bestuurders en andere stakeholders in het maatschappelijke netwerk. 

Het programma bestaat uit een deel theorie door middel van het volgen van online colleges, een fysieke bijeenkomst en een online terugkomsessie. In de opleiding komt onder andere naar voren wanneer u welke gespreksvorm gebruikt, wanneer u kiest voor het inzetten van de dialoog, hoe u de dialoog op een effectieve en authentieke wijze organiseert en wordt er gekeken naar uw eigen positierepertoire als toezichthouder.

Opleidingspagina

Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie over deze opleiding en het aanmelden.

Kennisbank

Toezichthouders zijn de ‘hoeder van de dialoog’

De raad van toezicht is formeel de werkgever van het bestuur en heeft dan ook de taak om in te grijpen als zorgbestuurders de fout in gaan. “Niemand zit te wachten op ophef. Alleen als er zaken niet goed gaan, dan ben je als toezichthouder verantwoordelijk om te handelen”.

Trends in rvt-land: van ambassadeur naar hoeder van de dialoog

Regionale netwerksamenwerking en HR-beleid spelen een steeds grotere rol op de agenda van de raden van toezicht (rvt’s). Dat blijkt uit onderzoek van de toezichthouderverenigingen NVTZ en VTW.