Laden Activiteiten
  • Dit evenement is voorbij.

Zorgcongres: Duurzaamheid, van visie naar uitvoering!

In navolging van ons succesvol congres Koplopers in de zorg in 2022 organiseren ActiZ, Fizi, Intrakoop, NVTZ, NVZ en de Rabobank ook dit jaar een inspirerend en verdiepend duurzaamheidscongres. De rode draad van dit congres voor beslissers in de zorg is om alle kanten van een duurzaamheidsbeweging binnen organisaties te laten zien.

Verduurzaming in de zorg staat inmiddels op de bestuurlijke agenda’s. Maar hoe gaan we de verduurzaming goed organiseren en borgen? Hoe gaan we meten en rapporteren? En hoe gaan we het financieren? Dat is wat veel bestuurders, toezichthouders, directie of leden van management teams nu bezighoudt.

Urgentie

Beslissers in de zorg zijn soms nog te weinig doordrongen van de maatschappelijke urgentie óf hebben onvoldoende zicht op de brede organisatie-impact. Het is een relatief nieuw onderwerp voor het management, de besturen en toezichthouders, dat zijn structurele en strategische plek vaak nog moet krijgen. Het congres wil daar wat aan doen door inzichten en handreikingen te geven.

Onder de bezielende leiding van dagvoorzitter Hans Oosterkamp en keynote spreker en transformatieprofessor Jan Rotmans nemen we je mee in hoe een transitieproces werkt en geven voorbeelden van projecten en tools. Ook zullen we casussen bespreken vanuit de verschillende rollen en de daarbij behorende perspectieven.

Sprekers

Praktijk

Het Bravis ziekenhuis zal het proces delen van hun groene nieuwbouw. Ook ouderzorgorganisatie Omring laat zien hoe zij met het thema duurzaamheid aan de slag zijn gegaan en het een strategische plek krijgt binnen deze stichting. Medewerkers, toezichthouder en leiding nemen je mee in de ontwikkelingsgang en vertellen over de worstelingen. Daarbij belichten we het perspectief van de zorgverzekeraar en voeren de Rabobank en Marjo Vissers (CEO) van VGZ Zorgverzekering plenair een dialoog.

Voor wie?

Het zorgcongres Duurzaamheid, van visie naar uitvoering wordt speciaal georganiseerd voor bestuurders, toezichthouders en commissarissen, directie/beleid en financials in de zorg en welzijn.

Terugblik congres Koplopers van de zorg

Het congres wordt mede georganiseerd door:

Over het event

12 april @ 09:30 16:15

Kosteloos

Rabobank

Croeselaan 18
Utrecht, 3521 CB
+ Google Maps

Deel dit event:

Bekijk ook

Branchebijeenkomst GGZ

1 juli 2024

14:00 - 17:00 uur

Amersfoort

Kosteloos

Aftrap pilot ‘Leerkringen voor toezichthouders in de Forensische Zorg’

4 juli 2024

13:30 - 16:30 uur

Soesterberg

Kosteloos

Regiobijeenkomst Zuid-Holland, Zeeland en Noord-Holland

11 juli 2024

15:00 - 17:00 uur

Online

Kosteloos