Zeer succesvol Duurzaamheidscongres Koplopers in de zorg leidt tot actie

Congres duurzaamheid

Samen met Rabobank, Intrakoop, Fizi, NVZD en Innax organiseerden we op 4 november het congres over duurzaamheid in de zorg waarbij het doel was om toezichthouders, bestuurders en directies van zorginstellingen bewust te maken van de urgentie om duurzaamheid niet alleen op de strategische agenda te zetten, maar hier ook daadwerkelijk mee aan de slag te gaan.

Inspirerende sprekers waaronder o.a. Cathy van Beek, Diederik Gommers en Michel van Schaik en een discussiepanel met koplopers op het gebied van duurzaamheid wisten de ruim 250 deelnemers wakker te schudden. Langer afwachten met verduurzaming is niet alleen maatschappelijk onverantwoord, maar ook financieel kortzichtig. Immers, de terugverdientijd van investeringen in verduurzaming is nog nooit zo kort geweest als nu.

De diverse werksessies die volgden, waarbij de nadruk werd gelegd om in actie te komen, had het gewenste resultaat. Maar liefst 60 zorginstellingen hebben het verzoek ingediend voor een verdiepingssessie die werd aangeboden door de organiserende partijen. Op zo kort mogelijke termijn wordt hieraan een vervolg gegeven. Ook komen we nog met een video impressie van deze uiterst geslaagde dag.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.