Toezicht ten tijde van Corona – Vasthouden aan de maatschappelijke opdracht

De NVTZ heeft een speciale dossierpagina waar u onder meer een interview kunt lezen met prof. dr. Richard Janssen, bijzonder hoogleraar Bestuur en Management van instellingen in de Gezondheidszorg, deeltijd hoogleraar Economie en Organisatie van de Gezondheidzorg verbonden aan de Universiteit van Tilburg. Met hem ging de NVTZ in gesprek over de publicatie van de Wetenschappelijke Adviesraad Toezicht ten tijden van corona – Vasthouden aan de maatschappelijke opdracht.

Ook kunt u het interview met Theo Schraven (bestuursadviseur, evaluator)  en Pink van Veen (toezichthouder, lid van bestuur NVTZ) over Perspectief rvt ten tijde van corona zowel  bekijken als beluisteren in podcastvorm.

De wetenschappelijke adviesraad van de NVTZ geeft ‘Toezicht ten tijde van Corona – Vasthouden aan de maatschappelijke opdracht’ uit in een te downloaden online document. 

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.