Officieel ondertekenmoment Samen werken aan duurzame zorg 3.0

Op vrijdag 17 november was het feestelijke ondertekenmoment van de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg 3.0 op het ministerie van Volksgezondheid Werkgelegenheid en Sport. Alle ondertekenaars van afgelopen jaar kwamen bijeen om van elkaar te leren en om te inspireren. Voorzitter Aad Koster laat hiermee zien dat toezichthouders zich actief willen inzetten voor verduurzaming van de zorg.

Deze deal is in lijn met de Europese Green Deal en heeft als einddoel om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Inzet van de zorg is nodig omdat de sector verantwoordelijk is voor 7 procent van de Nederlandse CO2-uitstoot, en voor 4 procent van het grondstoffengebruik.

Inmiddels hebben al ruim 200 aan de zorg verbonden organisaties en bedrijven de Green Deal voor de zorg ondertekend. De derde Green Deal Duurzame Zorg neemt de stap van stimuleren naar concreet werken aan duidelijke doelen en resultaten voor zorg die duurzaam is.

De ondertekenaars geven aan zich in te zetten voor de 5 thema’s waar de Green Deal zich op richt: 

  1. Meer aandacht voor preventie en bevorderen van de gezondheid van mensen;
  2. Bevorderen van bewustwording en kennis over impact van de zorg op milieu en klimaat en vice versa;
  3. Verminderen CO2-emissie van gebouwen, energie en vervoer;
  4. Circulair en spaarzaam met grondstoffen en materialen werken;
  5. Verminderen van de milieubelasting van medicatie(gebruik).

Meer lezen over de NVTZ en duurzaamheid? Bekijk onze NVTZ Special.

Het laatste nieuws

Opleidingsaanbod NVTZ Academie voor het najaar van 2024 beschikbaar!

Ook dit najaar ondersteunt de Academie u graag bij uw professionalisering als toezichthouder. In de kennisbank vindt u de interactieve leaflet met het volledige aanbod aan opleidingen voor het najaar van 2024.

Ontvang de gratis gids voor het werven van toezichthouders in de zorg

Bent u betrokken bij een zorg- of welzijnsorganisatie en op zoek naar praktische inzichten en strategieën voor het werven van geschikte toezichthouders?

Bestuursvergadering 23 mei

Verslag van de vergadering van 23 mei 2024. Er was veel te bespreken op de bestuursvergadering van 23 mei. Na een gesprek met Paul Zevenbergen, voorzitter van de programmaraad, stonden een aantal publicaties van de NVTZ en het programma van het ledenfestival in het najaar op de agenda