Nieuwe editie Governance Colleges op woensdag 29 mei 2024

Met als thema: vitaal besturen

Enkele keren per jaar organiseren NVZD, NVTZ en Avicenna Academie voor Leiderschap gezamenlijk de Governance Colleges: diepgaande en kritische colleges over zorg- en samenlevingsvraagstukken, waarin thema’s met betrekking tot Goed Bestuur centraal staan. Dit wordt gecombineerd met onderlinge ontmoetingen tussen bestuurders en toezichthouders in functie. In elk college staat een actueel thema centraal, waarover twee topsprekers hun licht zullen laten schijnen.

Op woensdag 29 mei 2024 vindt er een nieuwe editie plaats van de Governance Colleges met als thema vitaal besturen. In uitdagende tijden waarin van bestuurders en toezichthouders gevraagd wordt om anders te kijken en anders te doen, om tot eigentijdse duurzame oplossingen te komen. Ook vanuit het toezicht wordt verwacht attentie te geven aan goed werkgeverschap waarbij vitaliteit van bestuurder(s) en medewerkers van eminent belang is. Hoe blijft u als mens vitaal, terwijl de druk vanuit vele opzichten hoog is en als bestuurder van u verwacht wordt altijd ‘aan te staan’?

In het eerste college gaat Prof. dr. Witte Hoogendijk in op de bepalende factoren bij vitaliteit en vervolgens gaat Paula Kolthoff in op vitaal blijven in intense contexten.

Wilt u meer informatie of u aanmelden voor deze editie. Bekijk hier de website van de Governance Colleges.

Het laatste nieuws

Jeroen Meijerink Award 2024: meld uw bestuur aan voor 25 april 2024

Blinkt uw bestuurder(s) uit in het verder brengen van duurzaamheidsinitiatieven en verdient deze een podium? Nomineer hem/haar dan uiterlijk 25 april voor de Jeroen Meijerink Award 2024!

Voorzitters NVTZ en NVZD roepen op tot gezamenlijke moed

Vandaag verscheen het artikel in Zorgvisie waarin Aad Koster, voorzitter van de NVTZ en Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de NVZD oproepen tot moedige bestuurders en toezichthouders.

Het besef dat het anders moet is breed aanwezig

Donderdag 21 maart vond de tweede bestuursvergadering van dit jaar plaats. Op de agenda stonden onder andere een bezoek van NVZ-voorzitter Ad Melkert, aandacht voor transparantie in declaratiegedrag, de wervingsprocedure voor de nieuwe penningmeester en het inhoudelijk programma van de komende ALV.