Nieuw online college ‘De toezichthouder als hoeder van de dialoog’

De rol van de raad van toezicht in de zorgsector is in transitie. Deze transitie, gekenmerkt door fundamentele en onomkeerbare veranderingen, vereist een herziening van de traditionele toezichthoudende taken. De verschuivingen omvatten onder meer een focus op maatschappelijke opgaven boven naleving, het aangaan van strategische partnerschappen en een bredere werkgeversrol. Deze rolverschuivingen betekenen iets voor de manier waarop toezichthouders het gesprek voeren: met belanghouders, binnen de organisatie en binnen de RvT vergaderingen.

In het nieuwe verdiepende online college, gebaseerd op de principes van Dialogisch Leiderschap, benadrukt het belang van zelfreflectie en dialoog binnen de raad van toezicht. Door concrete voorbeelden en praktische richtlijnen worden toezichthouders gestimuleerd om effectiever te handelen en zich aan te passen aan veranderende rollen binnen de zorgsector.

U kunt het college hier aanschaffen, en bekijken waar en wanneer het u past. Wilt u meer weten over welke colleges er nog meer worden aangeboden, en hoe u deze kunt aanschaffen? Bekijk dan de website van de Academie.

Het laatste nieuws

Jeroen Meijerink Award 2024: meld uw bestuur aan voor 25 april 2024

Blinkt uw bestuurder(s) uit in het verder brengen van duurzaamheidsinitiatieven en verdient deze een podium? Nomineer hem/haar dan uiterlijk 25 april voor de Jeroen Meijerink Award 2024!

Voorzitters NVTZ en NVZD roepen op tot gezamenlijke moed

Vandaag verscheen het artikel in Zorgvisie waarin Aad Koster, voorzitter van de NVTZ en Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de NVZD oproepen tot moedige bestuurders en toezichthouders.

Het besef dat het anders moet is breed aanwezig

Donderdag 21 maart vond de tweede bestuursvergadering van dit jaar plaats. Op de agenda stonden onder andere een bezoek van NVZ-voorzitter Ad Melkert, aandacht voor transparantie in declaratiegedrag, de wervingsprocedure voor de nieuwe penningmeester en het inhoudelijk programma van de komende ALV.