Landelijke inspiratiebijeenkomst Radicale vernieuwing

Tijdens de landelijke inspiratiebijeenkomst Radicale vernieuwing op maandag 13 mei werden deelnemers gestimuleerd na te denken over het zetten van een volgende stap. Op www.waardigheidentrots.nl vindt u een verslag van deze dynamische en drukbezochte bijeenkomst. De NVTZ verzorgde een workshop over waarden consistent toezichthouden, waarin aan de hand van praktijkvoorbeelden het gesprek werd gevoerd over de samenhang tussen de waarden van de organisatie en de wijze van toezicht houden.

Praktijkvoorbeelden

Een aantal sprekende praktijkvoorbeelden die tijdens de inspiratiebijeenkomst voorbij kwamen, zijn samen een aantal powerpoint presentaties van doe- en denksessies samengebracht in een publicatie. Samen met een aantal kerninzichten en ontwikkelingen, resultaten, dilemma’s en vraagstukken die op dit moment actueel blijken te zijn in de beweging Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.