Gevraagd: ervaringsplekken in de raad van toezicht vanaf medio oktober 2023

Heeft u binnen uw organisatie behoefte aan een frisse blik, aan een nieuw perspectief? En wilt u tegelijkertijd bijdragen aan een hoogwaardige diversiteit in uw raad van toezicht? Dan vragen we u om een meeloopperiode binnen uw raad beschikbaar te stellen voor een deelnemer aan de “Oriëntatiesessies voor de aankomende toezichthouder voor meer diversiteit” van de NVTZ Academie. In oktober 2023 gaat een nieuwe deelnemersgroep van start met dit uitdagende programma.

Voor de trainees die deelnemen aan dit programma zijn we opzoek naar ervaringsplekken van minimaal een halfjaar (in onderlinge afstemming te verlengen). Het gaat hierbij om young professionals tot 40 jaar en/of mensen met een multiculturele achtergrond. Uiteraard vindt er eerst een kennismakingsgesprek met de deelnemer plaats. We verbinden jullie vervolgens vanaf medio oktober 2023 met elkaar voor een periode van minimaal zes maanden. De deelnemer gaat meerdere rvt-vergaderingen bijwonen en ontvangt een verdiepingsopdracht gedurende de meeloopperiode. 

Heeft u een ervaringsplek beschikbaar binnen uw raad van toezicht of wilt u meer informatie over het aanbieden van een ervaringsplek? Dan horen we dat graag. U kunt ons een e-mail te sturen op academie@nvtz.nl of bellen met 0570-760006.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.