Boekrecensie ‘Financiën voor commissarissen en toezichthouders’

‘Financiën? Daar hebben we toch de auditcommissie en de accountant voor?’ Als iets dergelijks al niet uitgesproken wordt, dan zal menig toezichthouder (of commissaris) zonder financiële achtergrond dit af en toe stiekem denken. Onterecht, want de financiële verantwoording is iets wat de hele raad aangaat. Bovendien, zo stellen Mieke Pigeaud en Carla van der Weerdt, auteurs van het boek ‘Financiën voor commissarissen en toezichthouders’: ‘Als een bestuurder aan een niet-financiële toezichthouder niet goed kan uitleggen wat er in de financiële overzichten staat, dan is dat een signaal voor mogelijke problemen!’

Hanneke Ester (Penningmeester NVTZ) & Michiel Vader (beleidsmedewerker NVTZ) schreven op onze website een recensie over het boek ‘Financiën voor commissarissen en toezichthouders’.

Lees de boekrecensie

Boekrecensie ‘Financiën voor commissarissen en toezichthouders

Financiën? Daar hebben we toch de auditcommissie en de accountant voor?

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.