Bloementuin Food for Good

Begin dit jaar doneerde de NVTZ een bedrag aan Food for Good, voor het opzetten van een bloementuin in hun tuin in Park Transwijk. Dit geld werd bespaard door het enkel digitaal versturen van de nieuwjaarswens van de vereniging. Nu, ruim een half jaar later, staat de bloementuin er prachtig bij!

Vanaf mei zijn de betrokkenen bij Food for Good druk bezig geweest met het realiseren en in bloei zetten van deze bloementuin. Met een succesvol kleurrijk aangezicht als resultaat.

De bloementuin biedt voor buurtbewoners, zoals revalidanten van het centrum tegenover de tuin van Food for Good een mooie uitvalsbasis om een wandeling te maken door de mooie tuin of even rustig te gaan zitten voor een kopje koffie of thee en een praatje.

En wie thuis ook van deze kleurrijke bloemen wil genieten, mag met een snoeischaar zelf bloemen uitzoeken en plukken. Aan de hand van de grootte van de bos wordt hiervoor een gering prijs(je) betaald. Aanrader als u een keer in de buurt  bent!

Food for Good

Food for Good, een initiatief van stichting de wending, is een tuinderij in park transwijk, Kanaleneiland Utrecht. In deze tuin wordt met wijkbewoners en mensen uit een kwetsbare doelgroep groente, fruit en kruiden verbouwd. Een deel van de oogst gaat naar iedereen die meehelpt. Een ander deel van de oogst wordt verkocht. Zo voorzien ze de wijk van gezond voedsel. Daarnaast vormt de tuin een groene oase in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, een praatje maken of samenwerken. Op een aantal vaste dagen/dagdelen is er een vakkundige tuinder aanwezig die het werk begeleidt.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.