Laden Activiteiten

Tweedaags NVTZ Lustrumfestival ‘Toezien met oog voor de toekomst’

Perspectieven op toezicht in 2030

De tijd snelt voort. 2030 lijkt ver, maar is al over zeven jaar! Hoe ziet het toezicht er dan uit? Anders gezegd: hoe zouden we eigenlijk willen dat het toezicht eruit gaat zien? En wie bepaalt dit? Zou dit kunnen worden bepaald door de generatie die ervan profiteert of de consequenties daarvan zal ervaren?

Op het tweedaagse Lustrumfestival van de NVTZ op woensdag 29 november en donderdag 30 november 2023 hebben we een uitdagende ‘line-up’ waarin wij meerdere generaties laten meedenken over de inrichting van het interne toezicht. Maar ook over het samenspel met verschillende belanghebbenden; hoe denken de dertigers van nu over het toezicht in 2030? Wat willen de ervaren toezichthouders meegeven aan de nieuwe generatie?

Dag 1 op woensdag 29 november 2023 van 14.30-20.30 uur

Tijdens de eerste dag bij Omnia Wageningen gaan wij met dertigers, ofwel de ‘denktank’, in op welke elementen van essentieel belang worden geacht voor toekomstig goed toezicht. Aspecten zoals het samenspel tussen verschillende gremia, gewenst gedrag en essentiële vaardigheden komen aan bod. Evenals de diverse beelden tussen de verschillende generaties die ontstaan over samenleving, werk en organisatie. De eerste dag wordt afgesloten met een feestelijk diner.

Dag 2 op donderdag 30 november 2023 van 10.30-17.00 uur
om 09.30 uur Algemene Ledenvergadering.

De tweede dag gaat onder begeleiding van dagvoorzitter Monica Haimé (Organisatieadviseur en o.a. gespecialiseerd in kwaliteits- en verandermanagement) van start bij De Werelt in Lunteren. De ‘line-up’ bestaat uit inspirerende bijdragen van keynote sprekers en interessante workshopcarrousels. Onder andere zullen de volgende keynote sprekers ons meenemen in hun visie over de toekomst met de focus op onderwerpen waarin hun expertise ligt:

  • Tineke Lambooy (hoogleraar ondernemingsrecht), voert (multidisciplinaire) onderzoeksprojecten uit op het gebied van corporate governance, maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en internationaal maatschappelijke verantwoord ondernemen (IMVO). Zij kijkt met u vooruit naar het toekomstig toezichthouden.
  • Thijs Lijster (filosoof en publicist) is auteur van het boek: ‘Wat we gemeen hebben’. Hierin worden inzichten gedeeld over waardevolle bronnen die wij als mens zijn kunnen aanwenden om een vitale gemeenschap vorm te geven. Hij gaat met u meedenken hoe we de samenleving meer bij het toezicht kunnen betrekken.
  • Lucas Simons (alumnus van Wageningen University & Research (WUR)) gaat deelnemers inspireren op welke manier zij nieuw bestuur kunnen vormgeven bij grote maatschappelijke veranderingen en in samenspel met andere netwerkpartners.

Het middagprogramma bestaat uit diverse workshopcarrousels. Deze workshops brengen een thema vanuit een ander perspectief en koppelt het thema aan goed bestuur en toezicht.

Binnenkort volgt er meer informatie over het programma en de workshops. Houd hiervoor onze website en nieuwsbrief in de gaten!

Locaties:

  • Woensdag 29 november 2023 Omnia Wageningen (overnachting bij De Werelt)
  • Donderdag 30 november 2023 De Werelt in Lunteren

Aanmelding

Aanmelden kan via de aanmeldknop bovenaan deze pagina. U kunt bij het aanmelden kiezen uit één van de onderstaande opties. Let op dat u slechts één van de volgende opties aanvinkt:

  • Deelname 29 én 30 november 2023 inclusief overnachting bij De Werelt
  • Deelname 29 én 30 november 2023 exclusief overnachting
  • Deelname op de tweede dag, 30 november 2023

Heeft u vragen over uw aanmelding, neem dan contact op met met de NVTZ Academie per mail (academie@nvtz.nl).

We hopen u te zien op ons Lustrum!

Over het event

29 november @ 14:30 30 november @ 17:00

€295 – €595
Locatie dag 2

Conferentieoord ‘De Werelt’

Westhofflaan 2
Lunteren, 6741 KH
+ Google Maps

Deel dit event:

Bekijk ook

Branchebijeenkomst Ziekenhuizen

29 september 2023

14:00 - 16:00 uur

Online

Kosteloos

Informatiebijeenkomst Wtza – intern toezicht

5 oktober 2023

10:00 - 11:00 uur

Online

Kosteloos