Themabijeenkomst ‘de helpende of remmende rol van bestuur en toezicht bij reablement.

Het centraal stellen van het reablement gedachtengoed kan leiden tot bestuurlijke dilemma’s. Samen met Reable Nederland en de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in de Zorg (NVTZ) verkennen we de helpende en remmende rol van bestuurders en toezichthouders bij het ontwikkelen van reablement.
Tijdens de bijeenkomst dompelen we ons onder in het thema reablement en wat hierbij komt kijken als het gaat om besturen en toezicht houden:

  • Wat is reablement?
  • Welke goede en nieuwe voorbeelden zijn er?
  • Wat heeft reablement voor gevolgen voor de governance van zorgorganisaties?
  • Wat zijn bestuurlijke dilemma’s en hoe ondersteun je als bestuurder of toezichthouder de organisatie hierbij?

Marius Buiting (NVTZ) en prof. Rudi Westendorp (Reable Nederland) delen hun visie over de transformatie van het ondersteunings- en zorglandschap vanuit het perspectief van rebalement in de samenleving. Zij spreken over hoe we de beweging gezamenlijk dienen te maken en wat we nodig hebben om dit te bereiken.

Doelgroep: Voor bestuurders en toezichthouders van de zorgkantoorregio’s van Zilveren Kruis. 

Het laatste nieuws

Jeroen Meijerink Award 2024: meld uw bestuur aan voor 25 april 2024

Blinkt uw bestuurder(s) uit in het verder brengen van duurzaamheidsinitiatieven en verdient deze een podium? Nomineer hem/haar dan uiterlijk 25 april voor de Jeroen Meijerink Award 2024!

Voorzitters NVTZ en NVZD roepen op tot gezamenlijke moed

Vandaag verscheen het artikel in Zorgvisie waarin Aad Koster, voorzitter van de NVTZ en Rutger Jan van der Gaag, voorzitter van de NVZD oproepen tot moedige bestuurders en toezichthouders.

Het besef dat het anders moet is breed aanwezig

Donderdag 21 maart vond de tweede bestuursvergadering van dit jaar plaats. Op de agenda stonden onder andere een bezoek van NVZ-voorzitter Ad Melkert, aandacht voor transparantie in declaratiegedrag, de wervingsprocedure voor de nieuwe penningmeester en het inhoudelijk programma van de komende ALV.