Nieuwe blended opleiding ‘De toezichthouder als hoeder van de dialoog’

Een ‘goede’ toezichthouder is in staat om flexibel te schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, zowel met de bestuurder als met collega’s. Soms is een stevige discussie nodig om een kwestie te bespreken, dan weer een diepgaande dialoog om de complexiteit van de veranderende samenleving te doorgronden. Om flexibel te kunnen schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, is het noodzakelijk dat de toezichthouder effectief op zichzelf en de eigen gedragsstijlen kan reflecteren, in zichzelf en in relatie tot de medetoezichthouders, de bestuurders en andere stakeholders in het maatschappelijke netwerk. Dit duiden we aan als de ‘toezichthouder als hoeder van de dialoog’.

Het programma bestaat uit een deel theorie door middel van het volgen van een online college, een fysieke bijeenkomst en een online terugkomsessie. In de opleiding komt onder andere naar voren wanneer u welke gespreksvorm gebruikt, wanneer u kiest voor het inzetten van de dialoog, hoe u de dialoog op een effectieve en authentieke wijze organiseert en wordt er gekeken naar uw eigen positierepertoire als toezichthouder

De eerste editie van deze nieuwe opleiding gaat van start op 24 april 2024. Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie over deze opleiding en hier kunt u zich tevens aanmelden.

Het laatste nieuws

Whitepaper Innovatie van governance vraagt om governance van innovatie

In dit NVTZ whitepaper gaan de auteurs Pieter Vos en Cor Calis uitgebreid in op de spanning tussen innovatie en governance, hetgeen veel meer over behoud gaat .

Interview erelid Bas Baanders

In de reeks van interviews ereleden spraken we Bas Baanders.

NVZD en NVTZ: wetsvoorstel Wet integere bedrijfsvoering zorg- en jeugdhulpaanbieders (Wibz) is onvoldoende onderbouwd

De Raad van State (RvS) heeft advies uitgebracht over het wetsvoorstel Wet integere bedrijfsvoering zorg- en jeugdhulpaanbieders (Wibz). De Raad adviseert de regering om met een betere motivering te komen, de Wibz aan te passen en anders af te zien van de Wibz.