Nieuwe blended opleiding ‘De toezichthouder als hoeder van de dialoog’

Een ‘goede’ toezichthouder is in staat om flexibel te schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, zowel met de bestuurder als met collega’s. Soms is een stevige discussie nodig om een kwestie te bespreken, dan weer een diepgaande dialoog om de complexiteit van de veranderende samenleving te doorgronden. Om flexibel te kunnen schakelen tussen de verschillende vormen van overleg, is het noodzakelijk dat de toezichthouder effectief op zichzelf en de eigen gedragsstijlen kan reflecteren, in zichzelf en in relatie tot de medetoezichthouders, de bestuurders en andere stakeholders in het maatschappelijke netwerk. Dit duiden we aan als de ‘toezichthouder als hoeder van de dialoog’.

Het programma bestaat uit een deel theorie door middel van het volgen van een online college, een fysieke bijeenkomst en een online terugkomsessie. In de opleiding komt onder andere naar voren wanneer u welke gespreksvorm gebruikt, wanneer u kiest voor het inzetten van de dialoog, hoe u de dialoog op een effectieve en authentieke wijze organiseert en wordt er gekeken naar uw eigen positierepertoire als toezichthouder

De eerste editie van deze nieuwe opleiding gaat van start op 24 april 2024. Bekijk de opleidingspagina voor meer informatie over deze opleiding en hier kunt u zich tevens aanmelden.

Het laatste nieuws

Opleidingsaanbod NVTZ Academie voor het najaar van 2024 beschikbaar!

Ook dit najaar ondersteunt de Academie u graag bij uw professionalisering als toezichthouder. In de kennisbank vindt u de interactieve leaflet met het volledige aanbod aan opleidingen voor het najaar van 2024.

Ontvang de gratis gids voor het werven van toezichthouders in de zorg

Bent u betrokken bij een zorg- of welzijnsorganisatie en op zoek naar praktische inzichten en strategieën voor het werven van geschikte toezichthouders?

Bestuursvergadering 23 mei

Verslag van de vergadering van 23 mei 2024. Er was veel te bespreken op de bestuursvergadering van 23 mei. Na een gesprek met Paul Zevenbergen, voorzitter van de programmaraad, stonden een aantal publicaties van de NVTZ en het programma van het ledenfestival in het najaar op de agenda