Hoe werkt de ketenregeling voor bestuurders?

Jokelien Brouwer, advocaat arbeidsrecht en lid van het NVTZ Helpdeskpanel, schreef een blog over de ketenregeling. Deze regeling schrijft wat er wel en niet kan bij het verlengen een contract voor bepaalde tijd van een bestuurder. Voor de bestuurder gelden er op dit onderwerp iets andere regels dan voor de ‘gewone’ werknemer, al is dit niet zo bekend. Lees in deze blog meer over de grenzen die in de regeling worden gesteld aan de keten van contracten voor bepaalde tijd.

Lees de blog

Ketenregeling voor bestuurders

Kan een contract nóg een keer voor bepaalde tijd worden verlengd? En hoe vaak mag dat achter elkaar? En voor hoe lang? Het zijn allemaal vragen over de ‘ketenregeling’.

Het laatste nieuws

Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur

Naar aanleiding van de uitkomsten uit het onderzoek door Nieuwsuur naar het onkostenbeleid van organisaties voor zorgbestuurders, hebben de NVZD en de NVTZ de gezamenlijke ‘Handreiking beleid onkosten, geschenken en uitnodigingen raad van bestuur’ geactualiseerd en geconcretiseerd.

Jeugdgezondheidszorg en samenleving

De inspirerende Actiz bijeenkomst van 8 april jl over “De Symbiose tussen zelforganiserende gemeenschappen en het professionele domein. Maar hoe dan?” sluit goed aan op het themajaar 2024 van de NVTZ.

Governance Update Webinar 29 mei 2024

Schrijf je nu in en laat je inspireren door het gesprek over ondernemen voor het publiek belang in de sectoren zorg en welzijn.