Lustrum Van waarde blijven

Lustrum van waarde blijven

Donderdag 8 november en vrijdag 9 november vierden we als NVTZ het 25-jarig bestaan van onze vereniging tijdens het Lustrumfestival Van waarde blijven. Op deze pagina kijken we samen met u terug naar deze twee bijzondere dagen en delen we graag een impressie van de sfeer. In de loop van het lustrumjaar werd Van waarde blijven aan de hand van een aantal thema’s, activiteiten en deelprojecten vanuit meerdere kanten bekeken en belicht. Via onderstaande pagina delen we een indruk van deze activiteiten.

> Bekijk overige activiteiten tijdens het lustrumjaar

 

Donderdag 8 november

De eerste festivaldag op donderdag 8 november was exclusief voor leden van de NVTZ. Er werd deze middag en avond in een meer besloten gezelschap gekeken naar, en gepraat over waarden in zorg en welzijn. Na de opening van het festival door Eva Brouwer, dagvoorzitter tijdens beide festivaldagen, werd bij Keukenconfessies op Strijp-S in Eindhoven teruggeblikt op 25 jaar waarden in zorg en welzijn in relatie tot toezichthouden.

        

Tijdens de masterclass changing the world in one hour gingen de deelnemers onder leiding van kunstenaar Teun Castelein van Art Partner, in kleine groepen actief aan de slag om te bepalen wat binnen zorg en welzijn als waardevol, een waardekans en waardeloos bestempeld kan worden. Om voor deze laatste twee vervolgens creatieve oplossingen te bedenken en deze oplossingen om te zetten in krantenkoppen om plenair te delen. In een afsluitende paneldiscussie werd, onder andere aan de hand van deze krantenkoppen, vooruitgekeken naar de toekomst van zorg en welzijn.

           

Onder het genot van feestelijke kleine, maar vooral originele gerechtjes was er volop gelegenheid om met elkaar nog eens over de voorbijgekomen waarden na te praten. Ondertussen maakten Pierre et les Optimistes met hun vrolijke muziek de festivalsfeer compleet.

Pierre et les Optimistes

Bekijk hieronder een foto-impressie van donderdag 8 november

 

Vrijdag 9 november

Op de tweede festival dag werden de deelnemers, door de krantenkoppen van de voorgaande dag in het looppad van het Evoluon, al geprikkeld om over waarden in zorg en welzijn na te denken. Drie inspirerende sprekers, waaronder Prinses Laurentien namens de Missing Chapter Foundation, André Rouvoet; voorzitter Zorgverzekeraars Nederland, en Victor Groothengel; general manager Philips Health Systems Benelux versterkten dit. Zij namen ons mee in onder andere de waarde van kinderen bij besluitvorming, gezamenlijke belangen en waarden en de toekomst van zorg en welzijn.

            

> Bekijk de presentatie van André Rouvoet

Na de plenaire ochtend genoten de festivaldeelnemers tijdens een interactieve markt op de ringen van het Evoluon van een goed verzorgde lunch. Tegelijkertijd konden zij op deze markt allerlei uiteenlopende organisaties bezoeken en met hen in gesprek over toezichthouden. Of  van gedachten wisselen over waarden binnen zorg en welzijn en netwerken.

     

Na de lunch werden de drie werelden de samenleving, de praktijk van zorg en welzijn en governance bezocht in de vorm van verschillende werksessies. Een sfeerimpressie van deze dag leest u in het samenvattende gedicht van Anouk Saleming. Of bekijk onderstaand videoverslag of de korte sfeerimpressie.

Videoverslag

 

 

Korte sfeerimpressie

 

          

Home
Wie we zijn
Wat we doen
Actueel
Themabank
Zoek+Vind
Opleidingen
Goed Toezicht
Inloggen